Hyppää sisältöön

Kom Daisy Dancer Kasvattajapäivien Best In Show

Nuorten ratsuhevosten suurnäyttely Kasvattajapäivät järjestettiin Ypäjän Hevosopistolla lauantaina 6. toukokuuta. Koko näyttelyn Best In Show –tittelin vei 3-vuotias FWB-tamma Kom Daisy Dancer.

Kom Daisy Dancer ja taustajoukot 06062017 Fager-Pintilä
Kom Daisy Dancer taustajoukkoineen iloitsemassa Kasvattajapäivien 2017 voitosta. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Kasvattajapäivillä 2017 arvosteltiin yhteensä 51 hevosta, joista näyttelyn Best In Show palkinnon vei finaalin ainoa askellajihevonen, FWB-tamma Kom Daisy Dancer.

- Tänä vuonna näimme aikaisempia vuosia vähemmän askellajihevosia. Voittaja oli kuitenkin näyttävä urheiluhevosen alku, joka liikkui hienosti, lautakunnan puheenjohtaja Annu Stenqvist kehui.  

 

- Tämä vuosi oli poikkeuksellinen, sillä 1-2-vuotiaiden ryhmien parhaat sekä tammat että oriit olivat kaikki estehevosia. Oli ilahduttavaa nähdä useita hyvärunkoisia sekä hyvin liikkuvia hevosia, estehevosten lautakunnan puheenjohtaja toiminut Anna Pajanen iloitsi. 

 

1-vuotiaiden paras esteori Chagadaga Plan B

Susanna Peltosen omistama ja kasvattama FWB-esteori Chagadaga Plan B (Diamant de Plaisir 178) oli 1-vuotiaiden paras ori sekä palkittiin myös koko näyttelyn parhaana 1-vuotiaana. Ori oli myös koko näyttelyn Best In Show kakkonen. Saman ikäluokan parhaaksi tammaksi valittiin estehevosena arvosteltu Ypäjä Notre Dame (Brantzau), jonka on kasvattanut ja omistaa Hevosopisto Oy. Voittaja Chagadaga Plan B:n lisäksi 1-vuotiaista I palkinnolla palkittiin paras askellajiori Bastiani K. (Pin Rock's Bonaparte 182) ja esteori Dark Rebel M (Chacoon Blue).

 

2-vuotiaiden paras estetamma Del-Uriana

Del-Uriana (Urano de Cartigny) oli Kasvattajapäivien paras 2-vuotias tamma sekä samalla paras 2-vuotias ja näyttelyn Best In Show III. I palkinnolla palkitun Del-palveluiden kasvattaman Del-Urianan kanssa ikäluokan parhaan tittelistä kilpaili parhaana oriina palkittu estehevonen Tay Alejandro (Lissabon 175).

 

3-vuotiaiden paras Kom Daisy Dancer

3-vuotiaiden ikäluokassa kilpailivat vain tammat. Parhaana tammana palkittiin askellajihevosia edustanut Kom Daisy Dancer (Foundation). Kom Daisy Dancerin on kasvattanut A-L Meller ja E Nordman-Rajaharju ja sen omistaa Raija Hinttala. Paras estetamma oli Diamanthina CGC (Diarado), joka palkittiin Kom Daisy Dancerin tavoin I palkinnolla.

 


Näyttelyn parhaana esittäjänä palkittiin tänäkin vuonna Madis Morna. Paras kasvattaja oli Kom Daisy Dancerin taustalta löytyvät Anna-Leena Meller ja Eeva Nordman-Rajaharju.

 

Best in Show varsojen kuvat löytyvät Hippoksen kuvapankista. Pisteet ja arvostelut julkaistaan Heppa-järjestelmässä. Tapahtuman livetaltiointi on nähtävissä Uudet hevoskasvattajat Facebook-sivustolla.

 


Kasvattajapäivillä esiintyvät ratsut ja ratsuponit ovat 1-3-vuotiaita tammoja ja ruunia sekä 1-2-vuotiaita oriita. Näyttelyssä hevonen mitataan ja sen rakenne sekä käynti- ja raviliikkeet arvostellaan lineaarista profilointia käyttäen. Ratsut esitetään joko este- tai kenttähevosena tai askellajihevosena. Jokaisen ikäluokan paras varsa palkitaan.