Hyppää sisältöön

Kolmivuotiaiden suomenhevosten valtakunnallisen näyttelyn finaalin voittajaksi juoksijasuunnan Tuli-Peedro

3-vuotiaiden varsojen valtakunnallisen näyttelyn finaalissa Tampereen Messuhallissa Hevoset –messujen pääareenalla nähtiin 25 viiden hevosen alkukarsinnoista viisi jatkoon selvinnyttä varsaa. Finaalissa oli mukana kaksi tammaa ja kolme oritta. Parhaan varsan palkinnon sai juoksijasuunnalle arvosteltu ori Tuli-Peedro. Voittaja palkittiin 1000 euroa palkinnolla.

Tuli-Peedro ja Teppo Viskari valtakunnallisen varsanäyttelyn näyttelyn voittajat

Tuli-Peedro ja Teppo Viskari veivät voiton valtakunnallisessa varsanäyttelyssä. Kuva: Joonas Kolehmainen

Tuli-Peedrolla on erittäin hyvät tyypit, se on urheilullinen, sillä on pitkä ja kevyt runko sekä rytmikäs, jäntevä ja lennokas ravi, kehui Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää. Arvostelussa Tuli-Peedro sai II+ palkinnon.

Tuli-Peedron on kasvattanut Ojanmutkan talli Virroilta ja sen omistavat Anni, Pekka ja Teppo Viskari Kotalasta.

”Voitto tuli yllätyksenä, vaikka onhan tämä hieno hevonen, Tuli-Peedron esittänyt omistaja Teppo Viskari, kertoi. Ravi on tämän hevosen paras ominaisuus. Edetään päivä kerrallaan - vielä ei ole asetettu mitään tavoitteita. Hiljaksiin sitä treenaillaan ja muutaman kerran se on viikossa valjaissa”, Viskari jatkoi.

”Varsojen taso tänä vuonna oli vaihteleva niin kuin yleensäkin varsanäyttelyissä. Runsaasta materiaalista valittiin nämä viisi varsaa finaaliin”, arvostelulautakunnan puheenjohtaja Heidi Sihvo kertoi.

Toiseksi sijoittui pienhevossuunnalle arvosteltu tamma Haltiatuli, jonka kasvattaja ja omistaja on Johanna Törmänen Hirsijärveltä. Kolmannen tilan vei ratsusuunnalle arvosteltu ori Lyylin Solouuno, jonka kasvattaja ja omistaja on Lotta Wegelius Ilolasta.

Valtakunnallinen varsanäyttely järjestettiin Tampereella Hevoset-messujen yhteydessä 8. huhtikuuta. Alkukarsintoihin osallistui yhteensä 25 varsaa. Lautakunnassa arvostelivat Heidi Sihvo (pj), Matti Rehula ja Jenni Timlin. Mittauksesta ja kavioiden arvostelusta vastasivat Markku Nisula ja Outi Ruottinen. Näyttelyn järjesti Hämeen hevosjalostusliitto ry ja Suomen Hippos ry yhteistyökumppaneineen. 

Finalistien kuvat kuvapankissa

Lisätietoja:

Minna Mäenpää, Suomen Hippoksen jalostusjohtaja
puh. 040 511 2067
minna.maenpaa@hippos.fi