Hyppää sisältöön

Kolme uutta suomenhevosoritta hyväksyttiin jalostusarvostelussa

Lähestyvät Kuninkuusravit Jokimaalla saivat kolme mahdollista osallistujakandidaattia ilmoittautumaan suomenhevosoriiden yksityistarkastukseen Jyväskylän Killerille 16.7. Kaikki oriit palkittiin II palkinnolla.

Erittäin hyvää juoksijatyyppiä ja suomenhevosen rotutyyppiä edustava ori Tuurin Toivo sai II palkinnon. Kuva: Satu Viljakainen


Killerillä pidetyssä oriiden yksityistarkastuksessa esitettiin kolme suomenhevosoritta, Hymynkare, Joriini ja Tuurin Toivo. Kaikkien oriiden kilpailusuoritukset oikeuttivat II palkintoon. 

Ravitalli Suuronen Oy:n kasvattama ja Rainer Hedmanin ja Petri Lahti-Luopan omistama Tuurin Toivo (Tähen Tuuri - Cordiitta, Cameron) sai sekä tyypistä että luonteesta 9,5 pistettä. 

Joriinilla (Joihuri - Anssiina, Viesker) on urallaan 109 starttia, joista 16 voittoa. Joriini sai liikkeistä 9 ja luonteesta 8 pistettä. Joriinin kasvattaja ja omistaja on Kalle Korkiavuori. 

Kolmas esitetty ori Hymynkare (Sipori - Hymyhuuli, Vokker) sai niin ikään II palkinnon suoritustensa perusteella. Tarkastettaessa ori oli levoton ja varottava, mutta ajokokeessa toimiva ja hyväliikkeinen. Hymynkaren kasvattaja on Jarmo Hänninen ja sen omistaa Viidensadan talli.   

Oriiden lausunnot löytyvät Heppa-järjestelmästä ja rakennekuvat Suomen Hippoksen kuvapankista. 

Lisätietoja:

Suomen Hippos ry
Minna Mäenpää
jalostusjohtaja
p. 040 511 2067
minna.maenpaa@hippos.fi