Hyppää sisältöön

Kolme- ja viisivuotiaiden lämminveristen EM-lähdöt ajetaan 9. lokakuuta Ruotsissa

Stonecapes Queila voitti viisivuotiaiden EM-lähdön Vermossa vuonna 2019. Kuva: Hanna Viskari

Euroopan raviurheiluliiton UET:n perinteiset EM-lähdöt ajetaan tänä vuonna Ruotsin Göteborgissa Åbyn raviradalla. UET:n jäsenmaat voivat nyt ilmoittaa kilpailijoita kolme- ja viisivuotiaiden EM-lähtöihin. Suomalaishevosten ilmoittautumiset lähtöihin tulee tehdä Hippokseen 29.9. kello 10.00 mennessä.

Jokainen UET-maa voi ilmoittaa hevosia kolme- ja viisivuotiaiden EM-lähtöihin. Jokaisesta maasta (pl. Ruotsi) mukaan voidaan valita maksimissaan kolme hevosta. Jokainen osanottajamaa sijoittaa nämä hevoset järjestykseen (1-3) ja näistä hevosista eri maiden ensimmäiseksi valittu starttaa kisaan eturivistä. Jos näitä hevosia on enemmän kuin kahdeksan, valitaan eturivin hevoset ennätysten perusteella (2000m ja enemmän). Huom! EM-lähtöihin voivat ilmoittautua vain tammat sekä oriit.

Jos ensimmäisten hevosten jälkeen lähtöihin on tarjolla hevosia, valitaan maiden toiseksi sijoitetuista hevosista mukaan ensimmäisenä järjestäjämaan hevonen (Ruotsi). Seuraavat paikat määräytyvät maiden kiintiöistä hevosen ennätyksen perusteella (2000m ja enemmän). Jos maiden kolmanneksi rankattujen hevosten jälkeen mukana on vähemmän kuin 12 hevosta, voidaan loput paikat täyttää järjestäjämaan kiintiöstä.

Lähtöradat arvotaan eturiviin aluksi maiden ensimmäiseksi valittujen hevosten välillä. Tämän jälkeen loput paikat arvotaan jäljelle jääneiden hevosten välillä.

Åbyssä kilpaillaan 9. lokakuuta myös perinteinen UET Grand Prix.

Lue kilpailun säännöistä tarkemmin UET:n liitteestä.

Osallistuakseen EM-lähtöihin, tulee UET:lle osallistujien maksaa 500 euron osallistumismaksu. Kilpailuun osallistuvat hevoset eivät saa startata ravikilpailuissa aikavälillä 3.-9. lokakuuta.

Ilmoittautumiset kilpailuun tulee lähettää Hippokseen Jouni Vikströmille (jouni.vikstrom@hippos.fi) ke 29.9. kello 10.00 mennessä.