Hyppää sisältöön

Kokelasohjastajien EM-kilpailu alkaa lauantaina 2.9. – Suomen Henna Halme positiivisena Norjaan

Henna Halme edustaa Suomea lauantaina 2.9. alkavissa kokelasohjastajien EM-kilpailuissa. Kilpailu koostuu neljästä osalähdöstä, joista kaksi ajetaan lauantaina Klosterskogenin raviradalla ja kaksi sunnuntaina Drammenin raviradalla. Euroopan Mestari selviää sunnuntaina Suomen aikaa illalla klo 20 jälkeen.

Henna_05
Henna Halme


23-vuotias Halme on yksi kilpailun rutinoituneimmista ohjastajista yli 700 ajetun lähdön kokemuksellaan. Suomen edustaminen Norjan EM-kilpailussa on Halmeelle tärkeä asia. –Lähden Norjaan tosi hyvillä mielin. On iso asia päästä edustamaan Suomea, mutta totta kai haluan myös pärjätä. Siitä on varmasti etua, että olen ajanut niin paljon kilpaa. Tilanteet tulevat lähdöissä nopeasti, kun on enemmän rutiinia, osaa reagoida paremmin, Halme kertoo.


Kokelasohjastajien EM-kilpailu alkaa lauantaina Klosterskogenissa. Lauantaina ajetaan kaksi osalähtöä. –Olen sen verran katsonut hevosia läpi, että lähdöt vaikuttavat tasaisilta. Tulee varmasti jännittäviä lähtöjä. Valmentajat ovat itse asiassa laittaneet jo viestejä kilpailun hevosista. Se on kiva, että hekin ovat innoissaan, Halme kertoo ajatuksistaan kilpailun suhteen.


Kilpailu ratkeaa sunnuntai-iltana Drammenin raviradalla. Viimeinen osalähtö ajetaan kylmäverisillä, jotka ovat entuudestaan tuttuja Halmeelle. Hän on ajanut ison osan starteistaan suomenhevosilla. Suurimmalle osalle kokelasohjastajista kylmäveriset ravurit ovat täysin uusi juttu.


 –Odotan suorastaan vesi kielellä, että pääsen kylmäverisen ohjiin taas. Niistä minulla on paljon kokemusta ja on kiva päästä ajamaan sellaisella. Ne ovat kuitenkin erilaisia ajaa, minulla taitaa olla siinä etu muihin nähden, Halme innostuu.


Henna Halmeen ajettavat hevoset EM-kilpailussa


Lauantai 2.9. Klosterskogen

Lähtö 2, klo 15.10

5 Quintero / Henna Halme 236 559kr 17,4ke 13,8aly

 

Lähtö 3, klo 15.30

2 Arion Augustinu / Henna Halme 120 000kr 17,6ke 15,6aly

 

Sunnuntai 3.9. Drammen

Lähtö 2, klo 19.15

9 Larry S.E. / Henna Halme 188 979kr 16,2ke 14,8aly

 

Lähtö 4, klo 19.55

7 Langaard Siv / Henna Halme 153 500kr 28,4ke 26,0aly

 

Kokelasohjastajien EM-kilpailun osallistujat

 

Lindsay Celis, Belga
Kasper Foget, Tanska
Henna Halme, Suomi
Marius Coignard, Ranska
Michael Goggin, Irlanti
Danny Brouwer, Alankomaat
Adrian Solberg Akselsen, Norja
Jeroni Fuster Andreau, Espanja
Mads H Nielsen, Ruotsi
Hubert Baginski, Tsekki
Andreas Geineder, Saksa
Victoria Nemeth, Unkari


Suomen Hippoksesta Hanna Närhinen on Henna Halmeen matkassa Norjassa. Hennan matkaa voit seurata Suomen Hippoksen Facebook -sivulla ja Twitterissä @Raviurheilu

Yhteydenotot ja kuvapyynnöt,
Hanna Närhinen
hanna.narhinen@hippos.fi
puh. +358 40 621 44 24