Hyppää sisältöön

Kokelasmeeting huipentuu finaaliin lauantaina

Kokelasohjastajien kilpailusarjan finaali ajetaan huomenna lauantaina Lahden Jokimaalla. Finaalilähtö on Jokimaan ravien kolmas lähtö ja se kilpaillaan aikataulun mukaan noin kello 14.45.

IMG_3141
Salamakypärät-ohjastajakilpailun 2018 voittanut Arna Ruohomäki on mukana myös Kokelasmeetingin finaalissa. Kuva: Suomen Hippos / Helena Hyvämäki-Mäenpää
Erillisistä osakilpailusta ja finaalista muodostuva Kokelasmeeting on Suomen Ravivalmentajat ry:n, Hevarin ja Hevosurheilu-lehden järjestämä ohjastajakilpailu, johon ensisijaisesti oikeutettuja ovat osallistumaan ammatti- tai kilpailijalisenssivalmentajien palveluksessa täysiaikaisesti olevat E-kokelaslisenssin haltijat. 

Kokelasmeeting-kilpailun finaalissa lauantaina 29. joulukuuta 2018 parhaan ohjastajan tittelistä taistelee 11 ajajaa. Finaaliin pääsi 12 runkosarjassa eniten pisteitä kerännyttä ohjastajaa. Heistä eniten pisteitä ohjastanut Iivari Nurminen ja runkosarjassa 11. sijoittunut Victor Björkroth eivät osallistu finaaliin ja näin ollen heidän tilalleen nousivat pistetaulukossa seuraavaksi sijoittuneet Sandra Kortekallio ja Sanna Kumanto. Tiensä finaaliin selvitti myös Toni Ripatti, mutta hänen ajokkinsa on joutunut jäämään pois. Kokelasmeetingin runkosarjan lopullisen pistetilanteen ja lisätietoja löydät Suomen Ravivalmentajat ry:n verkkosivuilta

Finaalin voittaja palkitaan Ravigaalassa Seinäjoki Areenalla lauantaina 19. tammikuuta 2019. 

Kokelasmeetingin finaalin 29.12. lähtölista, 
enintään 15 000 euroa tienanneet lämminveriset, ryhmäajo 2140 metriä

1 Ray Mysterio  /  Arna Ruohomäki
2 Rene Conductor  /  Kimi Pesonen
3 Wild Luck Love  /  Sandra Kortekallio
4 Elegant Prayer  /  Taneli Säde
5 Mark More  /  Niki Finnström

6 Norman Price  /  Toni Ripatti

7 Blue Flash  /  Alexis Pyykkönen
8 Johnny Flame  /  Tiia Viljanen
9 High Flying  /  Sanna Kumanto
10 Diva Speed  /  Antti Veteläinen
11 El Senor Deo*  /  Sami Nummi
12 Highscore Luca  /  Olli-Pekka Holopainen

Lahden lauantairaveissa jännitetään myös toisenlaista ohjastajamittelöä. Koko vuoden Ajajaliigan kärkikaksikko Mika Forss ja Ari Moilanen ovat voittojen määrässä tasaisessa tilanteessa ennen vuoden viimeisiä ravikilpailuija. Sekä Forss että Moilanen ohjastavat perjantaina illalla Porissa ja lauantaina Lahdessa. Forss ajaa kilpaa vielä ennen vuodenvaihdetta Jyväskylässä maanantaina.

Moilasella on ennen perjantai-iltaa 229 voittoa, Forssilla 227. Ajajaliigan 2018 voittaa se ohjastaja, jolla on eniten ykkösiä koko vuodelta. 

Lauantain ravien lähtölistoja pääset tarkastelemaan Suomen Hippoksen Heppa-järjestelmässä

Lisätietoja: 

Hanna Laakso
Tiedottaja
Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403