Hyppää sisältöön

Kokelaiden EM-kilpailut järjestetään 20.10. Teivossa ja 21.10. Vermossa – Suomea edustaa Riku M Lindgren

Kokelaiden EM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Suomessa. Alun perin kesäkuulle kaavaillut kilpailupäivät Riihimäeltä ja Teivosta siirtyvät syksyyn 20.10. Teivon ja 21.10. Vermon ravien yhteyteen. Suomen edustajaksi kilpailuun on valittu iisalmelainen Riku M Lindgren.

Salamakypärät 2019 Riku M Lindgren kuva Suomen Hippos
Kokeilaiden EM-kilpailut siirtyvät lokakuulle. Suomea kilpailussa edustaa Riku M Lindgren. Kuva:Hippos/Hanna Laakso

UET:n yleiskokouksessa 25. tammikuuta päätettiin, että Kokelaiden EM-kilpailut järjestetään vuonna 2020 Suomessa. Alkuperäiset kilpailupäivät oli kaavailtu 28.6. Riihimäelle ja 30.6. Teivoon. Koronakriisistä johtuen siirtyy kilpailu ajettavaksi 20.10. Teivon ja 21.10. Vermon ravipäivien yhteyteen.

Päivittäinen ravikilpailutoiminta jatkuu Suomessa normaalina, mutta kansainvälisen ohjastajakilpailun siirtäminen syksyyn nähtiin tarpeelliseksi.

”Päivittäinen ravikilpailutoiminta saatiin Suomessa käyntiin nyt kesäkuussa, ja vaikka kilpailukalenterin mukaiset ravipäivät Teivosta ja Riihimäeltä löytyväkin kesäkuun lopulta, ei useiden ulkomailta saapuvien ohjastajien kokoontuminen ole tässä vaiheessa turvallista”, kertoo Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen.

Viime vuonna kokelaiden EM-kilpailut järjestettiin Espanjaan kuuluvalla Mallorcan saarella, jossa Suomea edusti Niki Finnström. Kokelaiden EM-kilpailuun saavat osallistua ohjastajat jotka ovat korkeintaan 25-vuotiaita, työskentelevät ammattivalmentajan tallilla ja ovat urallaan voittaneet vähinään 5 mutta enintään 100 ravilähtöä. Kilpailussa ajetaan neljä lähtöä, joista ohjastajat saavat pisteitä sijoitustensa mukaan. Viime vuonna kilpailuun osallistui 13 ohjastajaa.

Tänä vuonna Suomea kilpailussa edustaa Riku M Lindgren. 21-vuotias Lindgren on urallaan ohjastanut 221 ravilähdöstä 12 voittoa. Iisalmelainen Lindgren työskentelee apuvalmentajana Jukka-Pekka Kauhasen tallilla.

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen

Kilpailupäällikkö, Suomen Hippos

tuomo.pekonen@hippos.fi

puh. +358 40 557 3889