Hyppää sisältöön

”Kökässä ei ole epätavallista, että on kolmekin sukupolvea paikalla järjestämässä kesän ravitapahtumaa”

Pohjanmaan on kesäraviratojen kehto. Siellä sijaitsee enemmän kesäraviratoja kuin missään muualla Suomessa. Yksi näistä kesäraviradoista on Lapualla sijaitseva Huhdannevan ravirata, jonka vuoden ainoat ravit ravataan tulevana sunnuntaina.

”Positiivisin tunnelmin suunnataan kohti sunnuntain ravipäivää. Hevosia ja poneja on ilmoitettu hyvä määrä ja saadaan mielenkiintoiset kilvanajot aikaiseksi. Toiveissa olisi sopivan aurinkoinen sää ja runsas yleisömäärä”, kommentoi viime hetken tunnelmia Lapuan Hevosjalostusyhdistyksen sihteeri ja rahastonhoitaja Tuulia Paavola.

Ravit kaikilla kesäraviradoilla mahdollistavat aktiiviset talkoolaiset. Lapualla talkoolaisia sanotaan kökkäläisiksi, jotka ovat korvaamattomia ravien onnistumisen kannalta. Lapua onkin aktiivinen ja tunnettu hevospitäjä, jossa hevosharrastus periytyy sukupolvelta toiselle.

”Kökässä ei ole epätavallista, että on kolmekin sukupolvea paikalla järjestämässä kesän ravitapahtumaa. Ravien järjestäminen ei olisi mahdollista ilman heitä. Meille on kunnia asia saada järjestää jokakesäiset totoravit Huhdannevalla”

Valmistautuminen Huhdannevan raviradan vuoden ainoaan kilpailupäivään on sujunut yllätyksittä. Viikko sitten kökässä oli paikalla runsaasti väkeä ja siivoushommia riitti niin ulko- että sisätilaoissa.

”Kesäravit Lapualla on ainutlaatuinen tapahtuma, jossa pääsee aidosti lähelle ravien päätähteä, hevosta. Huhdannevalla tuntee, kuinka tanner tömisee ja paikan päällä pääsee aitoon kesäravitunnelmaan ja ravilähtöihin voi pelata perinteisesti totoluukulla, mikä on elämys sekin”, summaa Paavola.

Myös perheen pienimmille riittää puuhaa Lapuan kesäraveissa, kun luvassa on keppihevoskilpailuja, poniratsastusta, että ajelua.

”Lapsille suunnattu piste onkin ollut todella suosittu joka vuosi. On tärkeää, että lapset viihtyvät raveissa ja heille jää hyviä muistoja tapahtumasta. Heissä kasvaa tulevaisuuden hevosharrastajia”

Lapuan vuoden ainoat ravit starttaavat sunnuntaina klo 12.

Tutustu kaikkiin Suomen kesäraviratoihin ja vuoden 2022 kesäravipäiviin