Hyppää sisältöön

Kimi Pesonen ja Rive Best Yet ensimmäisen Wahlstén Salamakypärät osalähdön voittoon

Forssan Pilvenmäki Special -raveissa ajettiin ensimmäinen Wahlstén Salamakypärät -osalähtö. Lähdön voitti lähdöstä maaliin johtanut Kimi Pesonen ja Risto Häyrysen omistama ja ohjastama Rive Best Yet.

Wahlstén Salamakypärien ensimmäinen osalähtö ajettiin Forssan Pilvenmäki Special -ravien neljäntenä lähtönä. Alkuravien saderintama ehti väistyä Salamakypärien tieltä ja lähtö ravattiin aurinkoisessa säässä. Ensimmäisen osalähdön voitti lähtöä alusta maaliin johtanut Juuso Holttisella työskentelevä 22- vuotias Kimi Pesonen. Kimi on Salamakypärissä mukana ensimmäistä vuottaan ja uran 17. kilpailusta päivän saldona oli kolmas voitto.

IMG_1780
Wahkstén Salamakypärät - ensimmäisen osalähdön voittoon Kimi Pesonen ja Rive Best Yet. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

- Kävin viime keskiviikkona ajamassa hiittiä Jokimaalla ja pääsin tutustumaan Rive Best Yetiin jo etukäteen. Mukava hevonen ja ruuna oli oikein hyvän tuntuinen jo hiitillä sekä myös tänään lämmittelyssä.

- Hienoa oli voittaa tänään ja on tosi hienoa, että meillä nuorilla on tällainen mahdollisuus kehittää uraa kilpailusarjan kautta. Oli mahtavaa, että pääsin mukaan Salamakypäriin ja pääsemme ajamaan säännöllisesti 11 osalähdön ja finaalin ansiosta.

- On myös ihan uskomattoman hienoa päästä ajamaan kesän suuriin raveihin mm. Kunikuusraveissa ja muissa kesän suurkilpailuissa ajettavissa osalähdöissä, kertoo Kimi Pesonen Forssan lähdön jälkeisissä tunnelmissa.

Toiseksi Wahlstén Salamakypärät -osalähdössä sijoittui Bella Varjosella työskentelevä Sanna Kumanto ja Sari Tammisen valmentama Firemaker ja kolmanneksi Christa Packalenilla työskentelevä Niki Finnström ja Tomi Wahlsténin valmentama Raw Jack. Seuraava Wahlstén Salamakypärät -osalähtö ajetaan Vemossa keskiviikkona 9.5.

Wahlstén Salamakypärät-sarjassa ajetaan vuoden 2018 aikana 11 osalähtöä ja kilpailusarjan  finaali ajetaan Vermossa 10. marraskuuta. Osalähtöjä on Forssan ja Vermon lisäksi kesän suurtapahtumissa  Suur-Hollola-ajossa, Nordic Kingi-raveissa, St Michelissä ja Kuninkuuraveissa. Mukaan on valittu kaksitoista enintään 25-vuotiasta ohjastajaa, jotka työskentelevät ammattivalmentajilla.