Hyppää sisältöön

Killerin Ponieliitit Hietarannan Sagalle ja Dorindahille

Killerin Eliittiravipäivä käynnistyi kahdella ponien suurkilpailulähdöllä, kun A- ja B-ponit kamppailivat omissa lähdöissään Ponieliittien voitosta. A-ponien ykkönen oli Otto Saarisen ohjastama Hietarannan Saga, ja B-ponien voiton vei Dorindah Julia Kiukas ohjaksissaa.

Hietarannan Saga Otto Saarinen 8.6. Killeri Suvi Hakkarainen
Hietarannan Saga toi Otto Saariselle hänen uransa isoimman voiton Killerin Ponieliitistä. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

A-ponien Ponieliitissä voiton vei Otto Saarisen ohjastama Hietarannan Saga. Saarinen valmentaa 10-vuotiasta tammaa ja omistaa sen yhdessä Oliver Saarisen kanssa.

”Hyvät fiilikset! Poni oli koko matkan tosi hyvä. Lähtö meni aika lailla niin kuin suunnittelin, pyrittiin niin kovaa keulaan kuin päästään”, Saarinen kertoi.

Hietarannan Saga on juossut kuluvalla kaudella kaksi starttia, joista sillä on nyt taskussa voitto ja kakkossija. Saarinen nosti Killerin Ponieliitin voiton korkealle.

”Kyllä tämä aika korkealle urallani nousee, suurin voittoni tähän asti.”

Dorindah Julia Kiukas Killeri 8.6.2019 2 Suvi Hakkarainen
Julia Kiukas pääsi juhlimaan Dorindahin kärryillä B-ponien Ponieliitissä. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

B-ponien lähdön jälkeen voittajaseremonioihin saapui leveästi hymyillyt Julia Kiukas Dorindahin kärryillä. Ponin torstainen esitys Lahden PM-karsintalähdössä ei vakuuttanut valmentaja Kiukasta, joka kuitenkin pohtimisen jälkeen päätti startata Killerillä.

”Tosi hienolta maistuu. Tänä vuonna on ollut vaikeuksia ihan riittävästi ja tuntuu tosi hyvältä, että poni on palaamassa tasolleen takaisin”, Kiukas iloitsi.

”Tämä jäi Lahdessa kolmanneksi ja mietittiin, lähdemmekö tänne ollenkaan, kun poni ei ollut niin hyvän tuntuinen siellä. Tänään se oli kuitenkin tosi hyvä, ei mitään moittimista.”

Laura ja Linda Mattilan omistama 15-vuotias tamma juoksee näillä näkymin viimeistä kauttaan kilpaa. Tähtäin on asetettu tiukasti Joensuun Ponikuninkuusraveissa juostavaan B-ponien Poniruhtinatar-lähtöön.

”Jos pääsemme PM-kisoihin, niin sinne lähdetään. Kauden päätavoite on poniruhtinatar elokuussa”, Kiukas kertoi.