Hyppää sisältöön

Kiinnostavia hevoskasvatuksen koulutuksia

Uudet hevoskasvattajat –hanke järjestää läpi talven mielenkiintoisia koulutuksia hevoskasvatukseen ja jalostukseen liittyen. Koulutukset ovat suunnattuja niin hevosia kasvattaneille ihmisille kuin hevosista ja hevoskasvatuksesta kiinnostuneille. Seuraava koulutus järjestetään Mustialassa huomenna 8. joulukuuta. Aiheena on Hevosten jalostus ja siitoshevosten valinta.

 
varsa_naama

Huomisessa koulutuksessa jalostusasiantuntija Susanna Back Suomen Hippoksesta ja hevostalouden lehtori Terhi Thuneberg Hämeen ammattikorkeakoulusta kertovat jalostusvalinnan merkityksestä, jalostusarvostelusta, jalostusindekseistä sekä erilaisten ominaisuuksien periytymisestä. Koulutuksessa puhutaan suomalaisen jalostuksen ajankohtaisista asioista, muun muassa hevosten perinnöllisistä sairauksista, sukulaistumisesta, sukusiitoksesta sekä jalostusarvoista ja niiden muodostumisesta. Tilaisuudessa perehdytään myös Hippoksen monipuolisiin jalostuspalveluihin sekä järjestelmiin.

Hankkeen koulutukset on suunnattu niin hevosia kasvattaneille ihmisille kuin hevosista ja hevoskasvatuksesta kiinnostuneille. Koulutuksia järjestetään tasaisin väliajoin, joten seuraa koulutuskalenteria täältä.

Uudet hevoskasvattajat –hanke avasi syksyllä hevoskasvattajat.fi-koulutusportaalin hevoskasvattajien ja kasvatuksesta kiinnostuneiden tueksi

Syksyllä hankkeen luoma Hevoskasvattajat.fi -portaali on täysin uudenlainen hevoskasvatuksen koulutusympäristö, joka mahdollistaa sekä etäosallistumisen, että materiaalin tarkastelun ja käytön myös koulutustilaisuuksien jälkeen. Portaali ja sen materiaalit ovat aina käytettävissä mobiililaitteilla. Hevoskasvattajat.fi –portaalissa julkaistaan myös asiantuntijablogia sekä hevoskasvatukseen liittyviä selvityksiä ja artikkeleita. Portaalin kautta voi myös esittää kysymyksiä liittyen hevoskasvatukseen. Kysymyksiin vastaavat alan asiantuntijat sekä ansioituneet hevoskasvattajat, kasvattajakummit.

Tässä suora linkki portaaliin.

Tästä linkistä Uudet hevoskasvattajat facebook-sivustolle.

Uudet hevoskasvattajat on kotimaisen hevoskasvatuksen koulutushanke, jonka tavoitteena on lisätä hevoskasvatuksen vetovoimaa ja luoda edellytyksiä hevoskasvatustoiminnan jatkuvuudelle. Tavoitteena on, että Suomessa syntyvien hevosten määrä kasvaa ja hevosten laatu ja käyttöominaisuudet parantuvat ammattitaitoisella jalostuksella. Kasvattajien osaamista ja neuvontaa lisäämällä kotimainen hevosaines paranee ja hevosen sekä hevosyrittäjien hyvinvointi huomioidaan entistäkin paremmin. Samalla turvataan kotimaisen alkuperäisrotumme, suomenhevosen, tulevaisuus. Hanke on suunnattu ovat kaikille hevoskasvatuksesta kiinnostuneille, mutta erityisesti mukaan halutaan innostaa uusia, nuoria hevoskasvattajia.

Suomen Hippos yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) kanssa toteuttaa Uudenmaan, Hämeen, Varsinais-Suomen, Kaakkois-Suomen ja Keski-Suomen ELY-alueilla Uudet hevoskasvattajat – koulutushankkeen (1.6.2016-31.12.2018). Rahoituslähteenä on EU-osarahoitteinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-2020).