Hyppää sisältöön

Kiinnostaako ravivalmennus, haluatko kehittyä valmentajana tai hevosenhoitajana? Ravivalmennuskoulutukset Ypäjällä 2019

Ypäjän Hevosopisto ja Suomen Hippos ylpeänä esittelevät: ravivalmentajan polku kohti uusia taitoja sekä menestystä.

Kouluttautuminen kannattaa aina, se tiedetään. Ravivalmennuskoulutuksissa keskitytään yhteen aiheeseen syventyen parin–kolmen päivän ajan. Koulutukset ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, joten voit käydä niistä vain itsellesi tarpeelliset.

Suomen Hippos tukee koulutusta lisenssihaltijoiden puolesta 100 eurolla/koulutus. Tämän voit vähentää suoraan hinnasta. Tuen edellytyksenä on, että osallistuja omaa jonkun Hippoksen lisenssin: omistaja-, valmentaja-, ohjastaja-, myös ponilisenssit. Koulutuksiin osallistuminen on kuitenkin mahdollista myös ilman lisenssiä, jolloin osallistuja maksaa koko kurssimaksun itse.

Koulutus sopii niin ammatti- kuin harrastajavalmentajille, hevosenomistajille tai -hoitajille sekä muille asiasta kiinnostuneille.

Koulutukset järjestetään Ypäjällä, Hevosopistolla. Lisätietoja Hevosopiston nettisivuilta.

Kevään 2019 kurssit


Kurssi 1 – Ravihevosen valmennuksen perusteet 22.–24.2.

Kurssilla käydään läpi perusasioita niin raviurheilusta lajina, kuin itse ravivalmentamisesta ja hevosen kanssa toimimisesta.

Kurssi 3 – Hevonen – rakenne, ruokinta ja ensiapu 8.10.3.

Tutustutaan hevosen rakenteeseen ja anatomiaan, opiskellaan hevosen ensiapua samoin kuin ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa ja käydään läpi hevosen ruokinnalliset perustarpeet ja väärästä ruokinnasta aiheutuvia sairauksia.

Kurssi 4 – Kengät, suorituspohjat ja kuljettaminen 12.14.4.

Opetellaan teoriassa ja käytännössä kengityksen ja valmennuspohjien merkitystä ja hoitoa. Lisäksi käydään läpi perusasioita hevosten kuljettamisesta ja lastaamisesta.

Kurssi 5 – Valmennusfysiologia ja lihashuolto 3.5.5.

Käydään läpi valmennusfysiologian perusteita ja tutustutaan, sekä käytännössä että teoriassa, urheiluhevosen lihashuoltoon, niveltaivutuksiin, verinäytteiden ottoon ja vaihtoehtoisiin valmennusmenetelmiin.

Kurssi 6 – Käytännön valmennus 31.5.2.6.

Tehdään hevoselle ratatesti käyttäen nykyaikaisia valmennuksen apuvälineitä, analysoidaan testin tulokset ja tehdään niiden perusteella hevoselle valmennussuunnitelma.

Kurssi 10 – Ajankohtaista ammattilaisille

Ammattivalmentajien täydennyskoulutuksen ohjelma rakennetaan yhteistyössä Suomen Ravivalmentajat ry:n ja Suomen Hippos ry:n kanssa. Täsmentyy kevään aikana.

Lisätietoja:

Eeva Karvonen
Ravipalvelupäällikkö
Ypäjän Hevosopisto
eeva.karvonen@hevosopisto.fi
0400 898 353

Erja Mattila
Koordinaattori
Hippolis
erja.mattila@hippolis.fi
045 111 7754,

Suvi Louhelainen
Kehityspäällikkö
Suomen Hippos
suvi.louhelainen@hippos.fi
020 760 5521