Hyppää sisältöön

Kiertotalous, biotalous ja muut puhuttavat käsitteet tutuiksi hevosväelle

Toukokuussa 8.5. Hyvinkäällä järjestetään Hevostalous biotaloutena -päivä. Tapahtumassa puretaan auki hevosen hiilijalanjälkeä, ekologista hevosenpitoa, ilmastonmuutosta ja biotaloutta. Tilaisuuden järjestää yhteistyössä HAMK, Luke ja Hippolis.

”Hevosalan yhteiskunnallisesta hyväksynnästä puhutaan paljon. Nyt onkin osuva aika tuoda kiertotalous-, ilmastonmuutos – ja muita ajankohtaisia käsitteitä lähemmäs hevosalaa ja miettiä, mitä mahdollisuuksia näihin liittyy”, taustoittaa Sirpa Pussinen Uudistuva hevostalous-hankkeesta.

Hevostalous biotaloutena-päivän tarkoituksena on esimerkkeinä ja keskusteluina avata ilmiöitä, jotka voivat tuntua hevosväelle melko vierailta ja laajoilta. Biotalous pitää sisällään muutakin kuin lantahuoltoa - tästä on osoituksena esimerkiksi Mustasaaren Wahlrooskan hevosurheilualueen suunnitelmat, joissa biotalous nähdään kestävinä ratkaisuina, palveluina ja osaamista yhdistävinä tekijöinä.

”Wahlrooskan ideana on koota yhteen alueen hevosharrastajat harrastajien ikään, harrastuksen lajiin tai hevosen rotuun katsomatta. Aluetta rakennetaan vaiheittain harrastajavetoisesti eri verkostojen tuella”, kertoo Minna-Maarit Jaskari Vaasan Yliopisto/ JABC. Toisena avaavana esimerkkinä kuullaan Jokimaan Ravikeskuksen biokaasulaitoksen suunnitelmista, jotka kuvaavat hyvin yritysyhteistyötä ja teknologian hyödyntämistä.

Tilaisuus soveltuu hyvin myös muille kuin hevosalan toimijoille. ”Matala kynnys, viehättävä paikka ja mahdollisuus päivittää itselle ajankohtaiset käsitteet”, kannustaa Sirpa Pussinen osallistumiseen. Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista kotisivuilla www.hippolis.fi/uusihevostalous.

Hevostalous biotaloutena – muutakin kuin lantaa

8.5.2018 klo 9.30 – 15.00

Paikka: Knehtilän  Luomutila, Haapasaarentie 75, 05470 Hyvinkää

Suora linkki ohjelmaan ja ilmoittautumislomakkeelle

http://www.hippolis.fi/uusihevostalous/verkkoluennot/hevostalous_biotaloutena_muutakin_kuin_lantaa/    

Verkkolähetys Uusi hevostalous - Periscope TV:n kautta https://www.periscope.tv/uusihevostalous

Tapahtuma Facebookissa https://www.facebook.com/events/314639165706188/ 

Valtakunnallisen Uudistuva hevostalous-hankkeen toteuttajina ovat yhteistyössä HAMK, Luke ja Hippolis. Hanke on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

Lisätietoja: Sirpa Pussinen, sirpa.pussinen@hamk.fi, puh. 050 5749 207