Hyppää sisältöön

Kesäravit: Tunnelmaa ja Eilan lettuja Riksun raveissa

Riihimäen kauden 2019 ravit on helppo muistaa, sillä kesän kuudet ravit ravataan aina sunnuntaisin klo 17. Kausi starttaa 2.6. ja jatkuu 18.8 asti.

IMG 4636

Kulttimaineeseen noussut Eilan lettupiste palvelee tulevana kesänä entistä ehompana, ja lettujen perässä moni on valmis matkaamaan paikalle vähän kauempaakin. Riihimäen tunnelma ja mukavat nurmialueet saavat ihmiset viihtymään leppoisassa kesäillassa.

Selostustornin valtaa tänä vuonna uusi, mutta kuitenkin tuttu ääni kun Jarkko Litmanen kiipeää selostustorniin ja saa aisaparikseen varikkotoimittajaksi Iivari Ingvesin.

“Tunnelma on odottava ja samalla sopivasti jännittynyt. Olen treenannut selostamista ankarasti ja kävin ostamassa uudet kiikaritkin. Riihimäki on ehdoton kesäratasuosikkini ja toivottavasti voin myös omalla työpanoksellani luoda tunnelmaa”, Litmanen kertoo.

Tampereelta ohjastamaan saapuva Taneli Säde kehuu myös rataa yhdeksi suosikkikesäradoistaan.

“Riihimäellä on parasta, kun yleisö pääsee lähelle rataa ja rata on aina niin hyvä, kuin olemassa olevalla kalustolla on mahdollista tehdä. Riksun radassa ei kuitenkaan ole kallistuksia, mikä tekee ensimmäisestä kurvista vähän haastavan. Lisämausteen tuo autolähdön liikkeellelähdössä kurvissa kasiradan valjakon eteen tulevat koivunoksat, mutta sehän se kuuluu kesäraveihin”, Säde hymyilee.

Lämminveristen kovimmassa, seitsemännessä lähdössä Kasvattajakruunussa viime vuonna toiseksi sijoittunut, lahjakas Majestic Man pääsee matkaan hyvältä paikalta numerolla yksi.

“Majestic Man tulee starttiin nyt ihan kotitreenistä, kun sillä oli hammas tulehtunut, jonka vuoksi se jäi viimeksi pois. Majestic Manille haetaan ensisijaisesti ehjää juoksua, voittoon en nyt usko, mutta ei se kyllä yllättäisikään. Hevonen lähtee lujaa liikkeelle, mutta hampaat irvessä en keulasta aja”, ohjastaja Taneli Säde arvelee.

Riihimäelle mies suuntaa innoissaan, vaikkakin mieltä hieman kaihertaa, että hän on jäänyt aiemmilla ravireissuilla vaille Eilan lettuja.

“Nyt täytyy tuo tilanne kyllä paikata ja käydä lettu syömässä heti kun menen raveihin”, Säde virnistää.

Lähtölistat löydät Hippoksen Heppa-järjestelmästä >

Seuraa Riihimäen raveja Facebookissa>

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.