Hyppää sisältöön

Kesäravit: Sodankylän yötön yö

Sodankylän perinteiset Yöttömän Yön ravit ravataan tulevana lauantaina alkaen klo 20. Radalta on varattu omat paikkansa myös matkailuautoille, joten reissun päälle voi lähteä huoletta kauempaakin.

Lahto

Muinoin ravit ovat alkaneet puoliltaöin, mutta viime vuosina aikataulua on hieman inhimillistetty. Aurinko on Lapin Ravien toimesta myös muistettu tilata, joten ravivieraat pääsevät tämän hetkisten ennusteiden mukaan nauttimaan ravien ajan auringosta, joka ei laske koko yönä.

Tervolasta Rovaniemen eteläpuolelta ohjastustehtäviin saapuva Aarne Ranta suuntaa Sodankylän raveihin perinteisesti joka vuosi ja kertoo ohjastaneensa jo Sodankylän vanhalla radalla 16-vuotiaana. Ranta kehuu ravitapahtumaa oikein hienoksi.


“Sodankylän raveissa on oikein mukava tunnelma ja vielä mukavampaa jos vähän pärjää. Väkeä tuntuu olevan paikalla joka vuosi tosi paljon. Mutta hyttysistä ei aina etukäteen tiedä, vaikka lapissa ollaankin, ei voi kuitenkaan taata että hyttysiä joka vuosi paljon olisi”, Ranta naurahtaa.

Lapin Ravi ry:n puheenjohtaja Mauri Uusitalo toivottaa ravivieraat tervetulleeksi hyvän tunnelman ja loistavien lohileipien äärelle seuraamaan myös pelillisesti mielenkiintoisia raveja. Matkaan voi lähteä kauempaakin ja ajan kanssa, sillä myös matkailuautoille on varattu alueelta omat paikkansa.


“Seuran jäsenet ja alueen hevosmiehet sekä -naiset ovat kokoontuneet yhteen järjestämään raveja, kaikki ovat tässä mukana”, Uusitalo hymyilee.

Aarne Rannalla on ohjastettavia kahdeksassa lähdössä. Ranta kertoo rataprofiilin olevan aika pyöreä, joten uskoo keulahevosten olevan lähdöissä vahvoilla.


“Ajokeissani on hyviä saumoja pärjätä, etenkin Tee Wee Blackpear ja Väylänvarren Heta pystyvät lähtönsä voittamaan kunhan vain juoksut onnistuvat.”  

Illan viimeinen lähtö pääsee matkaan aikataulun mukaisesti klo 23.13, jossa myös Rannan ohjastama Väylänvarren Heta juoksee.


“Kyllä se aina aamupuolelle menee, ennenkuin viimeisten lähtöjen hevosten kanssa ollaan takaisin kotona. Mutta täällä pohjoisessa ollaan siihen totuttu ja Sodankylän yöravit kuuluvat ehdottomasti kesään”, Bodenin raveihin matkalta tavoitettu Ranta kertoo.


Lapin Ravi ry Facebookissa >

Sodnkylän ravien lähtölistat >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.