Hyppää sisältöön

Kesäravit: Ravimansikkaa Suonenjoella

Kuluvalla raviviikolla Suonenjoki laittaa jo torstaina suut makiaks perinteisten Mansikkaravien merkeissä klo 18 alkaen.

Kuvituskuva: Hippos/Ville Vuorinen

Torstain raveista alkavat Suonenjoen perinteiset Mansikkakarnevaalit, jotka jatkuvat sunnuntaihin asti. 

“Mansikkaraveissa tulee käytyä aina, nehän ovat oikein perinneravit. Yleisölle on Suonenjoella hieno katsomo, josta on radalle loistava näkyvyys ja puitteet ovat muutenkin upeat. Tehtävät ovat usein hevosille sopivia ja voittajat pääsevät tottakai herkuttelemaan mansikoilla. Mansikkateema näkyy muutenkin myös ruokatarjonnassa, letut mansikkahillolla ovat aina huippuhyvät”, 50 kilometrin päästä kilpailemaan saapuva Kimmo Taipale kertoo.

Suomen radoille palaava Greenleaf Slim aloittaa viikon raviurakkansa lämminveristen avoimessa Mansikka-ajossa. 

“Greenleaf Slim tuli talliini Jori Turjan kautta kolme-neljä kuukautta sitten. Se on meidän porukkahevonen, mutta tallinimi on vielä tekemättä. Tämä on tosi mielenkiintoinen hevonen, mutta kotona ei ole nyt ajettu kuin kovimmillaan kahtakymmentä, joten se on myös vielä vähän arvoitus miten Suonenjoen tiukat kurvit sille sopivat. Toiveikkaina kuitenkin lähdetään, tehtävä näyttää sopivalta ja hevonen on kuitenkin oikein kyvykäs ja jo kapasiteetillaan sen täytyy olla kärkikahinoissa”, valmentaja Kimmo Taipale kertoo.

Kylmäveristen Mansikka-ajossa pikkutauolta palailee harvakseltaan starttaileva Ekoloki. Kimmo Taipale tuo myös kylmäveristen Mansikka-taistoon hevosia mukaan peräti kaksin kappalein, Onon Nopsahotin ja Ärsykkeen, jota hän itse ajaa.

“Onon Nopsahotilla koitetaan saada ehjää hyvää suoritusta. Ärsyke puolestaan tarvitsee hyvän juoksun, mutta pystyy sellaisella olemaan kärkikahinoissa”, Taipale arvioi.

Loppuviikon aikana myös legendaarisessa Mansikkatyttökilpailussa nähdään ravienergiaa, kun raviurheilun parista leipänsä tienaava parikymppinen Milla Markkanen kilpailee Mansikkatytön tittelistä. Jo yli sata montestarttia ohjastanut Markkanen kilpailee toki myös montelähdössä Suonenjoella, ohjastaen Lindy’s Big Boytä.

Suonenjoen ravirata Facebookissa >

Suonenjoen ravien lähtölistat >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.