Hyppää sisältöön

Kesäravit: Profiili kuin Solvallassa – "Kokkolassa kallistukset ja kurvit ovat kohdillaan"

Kautensa helatorstaina klo 13 avaava viihtyisä Kokkolan ravirata sijaitsee vain kivenheiton päässä merenrannasta, jonne on mukava lähteä koko perheen kera.

Lahto

Jos on yleisöllä hyvät oltavat Kokkolassa, ei siellä pääse moittimaan myöskään kilpailijoiden olosuhteita. Raviradaksi suhteellisen tuoreen Kokkolan profiiliin on rakentamisvaiheessa yhdeksänkymmentäluvulla käyty hakemassa oppia Ruotsin Solvallan raviradasta.

“Ne ketkä eivät pääse Kokkolaan, joutuvat ajamaan Solvallassa”, Kokkolassa syntynyt Victor Björkroth nauraa.

“Kokkolassa on kesäradaksi leveä ja hyvä rata, jossa kallistukset ja kurvit ovat kohdillaan. Rataprofiili on oikein hyvä”, kehuu myös 130 kilometrin päästä Seinäjoelta ohjastamaan saapuva Juha Länsimäki.

Talkoohenki elää Kokkolassa vahvana ja Victor Björkroth kertoo talkoilleensa raveissa nuorempana aina itsekin, silloin kun ajotehtäviä ei vielä kohdalle osunut. Tällä kertaa nuorella miehellä on kuitenkin kolme ajokkia, joista hän näkee parhaat mahdollisuudet neljännen lähdön Wallesmannilla sekä viimeiset lähdön Affella.

“Molemmat niistä voivat voittaa, mutta vähintään 3-4 joukkoon pitäisi olla realistiset mahdollisuudet”, Björkroth kertoo.

Myös Juha Länsimäki tapaa käydä joka kesä muutaman kerran ohjastamassa Kokkolassa. Tällä kertaa miehellä on ohjastettavia kuudessa lähdössä. Ajokeistaan Länsimäki vihjaa viidennen lähdön Can Cashin jääneen viimeksi pussiin ja tulleen hyvissä voimin perille asti.

Illan kovinta antia nähdään kahdeksannessa lähdössä, jossa paalulta starttaavat enintään 35 000 euroa tienanneet lämminveriset. Kotiradan Benny Westmanin valmennuksessa oleva Magnific C.D. starttaa kilpaan radalta seitsemän.

“Magnific C.D. ei lukeudu lähdön kuumimpiin suosikeihin. Se on kärsinyt urallaan ongelmista, mutta on kyvykäs hevonen”, Länsimäki sanoo.

Hauskana kuriositeettina mainittakoon, kun raviradalla vietettiin avajaisraveja vuonna 1995, oli Suomi juuri voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden ja avajaisvieraana nähtiin myös Curt “Curre” Lindström. Saakohan tänä vuonna Jukka Jalonen kutsun Kokkolan raveihin?


Lähtölistat löydät Hippoksen Heppa-järjestelmästä >

Seuraa Kokkolanseudun Hipposta Facebookissa >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.