Hyppää sisältöön

Kesäravit: Powerparkin juhannusmaratonissa nähtävää ja koettavaa riittää aamusta yömyöhään.

Powerparkin kolmepäiväinen juhannushulina alkaa jo torstaina kuuden lähdön ja neljän ponilähdön yhdistelmällä. Torstain ohjelmassa on muun muassa avoin suomenhevosmonté. Lauantaina tapahtuman huipentaa Nordic King -kylmäverilähtö.

 

Polara Antti Tupamäki 01082018 H AL
Antti Tupamäki ja Polara lähtevät Powerparkiin juhannuksena menestys mielessään. Kuva: Hippos/Anu Leppänen

Powerparkissa on vauhdissa nyt neljäs kilpailukausi. Juhannuksen huipentava Nordic King on lyönyt nopeasti itsensä läpi raviurheilevan väen sydämeen, maailman suurimman kylmäverisille jaettavan palkinnon houkuttaessa väkeä. Eikä iltatapahtumatkaan tähtiesiintyjineen jätä ketään kymäksi.

 

Kinkerit jatkuvat Powerparkin Juhannusaaton raveilla, jolloin avoimet lähdöt saavat jatkoa. Avoin Ponimaili lasketaan matkaan 13.30, jonka jälkeen ratsastetaan avoin lämminverimonté peräti 3100 metrin matkalla. 


Ravipäivän toinen toistaan hienommat lähdöt huipentaa äärimmäisen mielenkiintoinen kylmäveritammojen Nordic Queen, jossa valtakunnan suomenhevostammaparhaimmistoa on maalaamassa suuntaviivoja kohti kesän päätähtäintä.

 

Härmän ravimaraton jatkuu Juhannuspäivän Ravilauantaina, jolloin ohjelmassa on muun muassa ponien avoin Junior Nordic King, lämminveristen avoin maili ja viikonlopun kruununjalokivenä kylmäveristen Nordic King.

 

“Tämä on nyt Suomen nopein kylmäverirata. Viime vuonna kylmäverilähdön neljä ensimmäistä hevosta alittivat kaikki 20-tuloksen. Olen aika varma, mikäli olosuhteet olisivat olleet silloin optimaaliset, olisi kylmäverilähdön voittotulos ollut 18-alkuinen. Tätä taustaa vasten oikeissa olosuhteissa on 19-ajan alitus täysin realistista tänä vuonna”, Lillbacka jutteli keväällä ennen Powerparkin kilpailukauden alkua.

 

Nordic Kingiin Polaralla radalta kaksi lähtevä Antti Tupamäki toteaa puitteiden olevan Powerparkissa viimeisen päälle ja radan olevan valtakunnallisesti mitattuna maan parhaimmistoa.


“Polarakin on hyvässä kunnossa, mutta ei ehkä ihan terävimmillään, kärkipään sijoja kuitenkin odotan. Viime vuonna kilvasta vauhtijuoksun tehneet Costello ja Välähdys eivät ole mukana, joten epäilen ettei 19-raja nyt alitu vaikka olosuhteet ja rataprofiili ovatkin Powerparkissa ihan huiput”, Tupamäki kehuu.


Powerparkin ravirata Facebookissa >


Powerparkin torstain lähtölistat >

Powerparkin perjantain lähtölistat >

Powerparkin lauantain lähtölistat >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.