Hyppää sisältöön

Kesäravit: Pihtiputaalla huipputasokkaat taistot

Pihtiputaan keskiviikkoillassa on tarjolla kesäradaksi merkittävän paljon palkintorahaa. Kauniilla paikalla sijaitsevalla raviradalla kilvanajot alkavat kello 18, ja ohjelmassa on lämminverisille Hiekan Helmi -karsinnat sekä -finaali, jossa kummankin lähdön voittaessaan kartuttaa tiliään 3800 eurolla. Kylmäveripuolella on panostettu kuusivuotiaiden Juniorihelmeen, jossa niinikään ykköspalkinto on erinomainen 3 000 euroa. Viiden hevosen lähdöstä ei tasoa puutu.

Vixus
Katja Melkon ja Janne Sorosen tallin Vixus saapuu keskiviikkona Pihtiputaalle. Kuva: Hippos

Lasten ohjelma Hiekan Hippoksella alkaa jo kello 17.30 kepparikisojen merkeissä, ja samaan aikaan myös Sirukasson aloittaa kakkukahvitarjoilut 400:lle ensimmäiselle ravivieraalle.

Pihtiputaalla valmennustallia pyörittävän Antti Ojanperän tallista raveissa juoksee peräti yhdeksän hevosta. Avoimessa lämminverilähdössä puolet lähdön osallistujista tulevat Ojanperän tallista, Ramboldo Jet, Tir Du Caux sekä Stay Alert, joista mies kertoo kaikilla olevan lähdössä hyvät saumat. Hiekan Helmi -karsintoihin Ojanperältä lähtee Zogo Match.


“Tulevaisuuden hevonen Zogo Match on hyvässä kunnossa ja marssii finaaliin. Hiekan Helmi on viihdyttävä ja kiva kilpailu. Kahden hiitin kilpailu ei ole mikään kevyin, mutta hyvin hevoset ovat sen aina ottaneet”, Ojanperä kertoo. 

Vixus saapuu Juniorihelmeen viimeistelemään kuntoaan kohti Kuninkuusraveja.


“Olemme käyneet Pihtiputaalla pari kertaa ja radasta on jäänyt oikein hyvä kuva. Ajankohdallisesti tämä kilpailu sopii meille parhaiten valmistautuessamme Kuninkuusraveihin. Eikä ikätovereita vastaan enää montaa kertaa pääsekään kilpailemaan tämän jälkeen. Olemme hevosen suhteen oikeinkin hyvillä mielin, vaikuttaisi että Lahden kilpailun jälkeen on suunta edelleen vain ylöspäin”, ohjastaja Janne Soronen myhäilee.

Vixus saa tiukkaakin tiukemman haasteen kotiradan Herra Heinämieheltä sekä Raggarilta.


“Vixus on tullut väärään paikkaan, meidän kotitantereellemme. Molemmat ovat voittaneet Vixuksen ennenkin, emmekä pelkää nytkään. Luvassa on hieno lähtö”, Ojanperä heittää jäävettä haastemyllyyn.


Hiekan Hippos Facebookissa
Pihtiputaan ravien 17.7. lähtölistat Mobiilihepassa


Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.