Hyppää sisältöön

Kesäravit: Murskataanko Vieremällä ennätyksiä – "Maalisuoralla ehtii tapahtua vaikka mitä"

Tulevana Ravilauantaina 25.5. kotimaan ainoat ravikilpailut ajetaan Vieremällä. Päivän kattaus on penkkiurheilijalle suorastaan huikaisevan hieno maraton, kun päivän Elitloppet-ravien jälkeen voi katseet kääntää kohti klo 18 Toto75-ravit aloittavaa Ylä-Savon Hipposta, jossa tietenkin ravit ovat parasta paikan päällä.

_C6A0700
Santtu Raitala ja Siirin Älli ovat voittojahdissa Vieremän Ravilauantain avoimessa kylmäverilähdössä. Kuva: Hippos/Jari Piirala

Kotimaan raviurheilussa katse kiinnittyy lauantaina Vieremälle, jossa kello 18 alkava Ravilauantai tarjoilee hienon tähtikattauksen. Pelipaikoille tunnelmaa haistelemaan pääsee kätevästi vaikkapa ravibussin kyydissä Iisalmesta, Kiuruvedeltä sekä Vieremältä.

Vieremä hemmottelee ravivieraitaan huippuhienojen lähtöjen ohella muun muassa maistuvin grilliherkuin, muikuin ja muurinpohjaletuin. 50-vuotisjuhlavuosi tuo kesän raveihin myös kilpailijoille bonuksia ja koko kesän ohjastajaliigan voittajalle on luvassa Royal King S -kilpakärryt.

Tulevana lauantaina yksi tiukasti kärrykiinnityksiä tavoitteleva ohjastaja on jokaisessa lähdössä kilpaa laskeva pihtiputaalainen Santtu Raitala.


“Kun lähtee raveihin, on mukavaa kun saa touhuta täyden päivän”, Raitala myhäilee ohjastusurakkaansa.


“Vieremällä on mukava kilpailla, siellä on kiva tunnelma, radalla palvelut äärellä ja ihmiset tykkäävät seurata raveja läheltä rataa. Vieremällä myös kavioura on hyvä ja pitkällä maalisuoralla ehtii tapahtua vaikka mitä”, Raitala kuvailee.

“Vieremällä minulla on hyviä saumoja monta, joten oli looginen ratkaisu olla siellä eikä turistina Elitloppetissa. Sunnuntaiksi kuitenkin aion lentää ohjastamaan myös Elitloppet-raveihin”, kesäyössä sukkuloiva Raitala paljastaa.

Myös Vieremän rataennätykset ovat kelin ollessa tulevana lauantaina suotuisa vaarassa rikkoutua. Avoimessa kylmäverilähdössä Santtu Raitalan ohjastama Siirin Älli kilpailee kovassa kunnossa ja kovien kilpakumppaneidensa kera Tähen Toivomuksen hallussa nyt vuoden päivät ollut kylmäveristen rataennätys 23,3a saanee kovaa painetta siirtyä historiaan.


Lauantaina selviää myös onko Pay Back Runnerin vuonna 2014 juoksema lämminveristen rataennätys 12,0aly vaarassa rikkoutua.

Seuraavan kerran kuuden ravitapahtuman kesää läpi vievä Vieremä jatkaa juhannusaaton raveilla perjantaina 21.6. klo 18.


Lähtölistat löydät Hippoksen Heppa-järjestelmästä >

Seuraa Vieremän raveja Facebookissa >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.