Hyppää sisältöön

Kesäravit: Maarianhamina avaa kauden – "Ihana tunnelma ja ystävällisiä ihmisiä"

Maarianhaminan kesäravikausi polkaistaan käyntiin lauantaina 11.5. kello 19.30. Tunnelmallisiin iltaraveihin on helppo suunnata myös mantereen puolelta.

Lahto

Tulevana lauantaina ohjelmassa on kahdeksan jännittävää, mutta kuitenkin väljää lähtöä. Valtaosa kilpailijoista saapuu paikalle Ruotsin puolelta, täydentämään paikallisväriä. Mantereen puolelta Suomesta matkaan lähtevät Harri Koivunen ja Nina Pettersson-Perklen, jotka suuntaavat Maarianhaminan lautalle kumpainenkin neljän valmennettavansa kera. 


Pettersson-Perklen varaa valmennettavistaan tulevana lauantaina eniten odotuksia neljännen lähdön Jordanille, mutta arvelee, että muillakin on mahdollisuudet menestyä.

Nainen ei suinkaan ole matkalla Maarianhaminaan nyt ensimmäistä kertaa vaan on vieraillut raviradalla parina vuonna aiemminkin ja ylistää raviradan fasiliteetteja sekä kaupungin läheisyyttä, jonne myös hevosen omistajien on helppo ravien lomassa piipahtaa.


“Maarianhaminassa on ihana tunnelma, ystävällisiä ihmisiä ja ratakin on ollut aina erinomaisessa kunnossa mitä olemme käyneet. Maarianhaminaan on helppo mennä, lähtöihin pääsee hyvin mukaan ja aikataulukin on kätevä, lähdemme matkaan lauantai-aamuna ja yölautalla ravien jälkeen kun palaamme, olemme jo sunnuntai-aamuna kotona aamiaisella”, Nina Pettersson-Perklen kuvailee.

Illan viimeinen, kahdeksas lähtö ajetaan aikataulun mukaisesti yhä valostuvassa kevätillassa 22.10. Raviaikataulut sopivat hyvin yhteen yhteyslauttojen kanssa, joten Ahvenanmaalle on kätevä lähteä seuraamaan raveja mantereen puolelta myös lyhyemmällä viikonlopun piipahduksella.


Ravivieraiden kannattaa muistaa, että voidakseen pelata radalla, täytyy nykyään tunnistautua etukäteen. Koska radalla tunnistautumisen kapasiteetti on rajallinen, on tunnistautuminen suositeltavaa hoitaa jo etukäteen, ensimmäisessä pelipisteessä joka osuu vastaan.


Maarianhaminan ravit alkavat lauantaina 11.5. klo 19.30. Lähtölistat löydät Hippoksen Heppa-järjestelmästä >


Seuraavan kerran raviväki suuntaa Ahvenanmaalle kaksipäiväiseen ravitapahtumaan 5-6.7.


Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.