Hyppää sisältöön

Kesäravit: Kuninkuuskilpakävijä Metkutus Kannuksen raveissa viimeisen kerran

Kannuksen vuoden ainoat ravit ravataan tulevana sunnuntaina alkaen klo 12. Paikalla on mahdollista nähdä myös ravihevosten rokkitähtiä kun viimeistä kauttaan kilpaileva moninkertainen kuninkuuskilvan kävijä Metkutus kohtaa nuorempansa Kannuksen kesäraveissa viimeistä kertaa.

Metkutus ja Juha-Matti Paavola
Kokenut kuninkuuskilvan kävijä Metkutus nähdään Kannuksen kesäraveissa sunnuntaina. Kuva: Hippos/Laura Laakso

Suomenhevosten 3060 metrin ajossa ei paalulle ole uskaltautunut ketään, vaan kaikki lähdön viisi osallistujaa lähtevät kilpaan 60 metrin takamatkalta.

Idylliselle Kannuksen kesäraviradalle on helppo tulla seuraamaan raveja, raviradan sijaitessa aivan keskustan kupeessa. Kannus on kesäraviradoista kulkuyhteyksien vuoksi harvinainen, sillä myös junalla on mahdollista saapua kesäraveihin, juna-aseman sijaitessa ainoastaan lyhyen kävelymatkan päässä raviradalta.


Raviradalla yleisö pääsee seuraamaan raveja miltei kosketusetäisyydelle aidan varteen ja hevosia varten on varikkotilaa niin raviradan keskialueella kuin radan ulkopuolellakin.

Metkutuksen omistaja-valmentaja-ohjastajalle Juha-Matti Paavolalle Kannus on lähes kotirata, radan sijaitessa ainoastaan 45 kilometrin päässä, joten mies onkin tuttu näky kesäraviradalla milteipä joka vuosi.

“Meillä on tässä ihan äärellä useita kesäratoja, joissa on kiva kiertää kilpailemassa, etenkin kun niissä on monesti vielä osallistujille yllättävänkin hyvät palkinnot. Kannuksessa Metkutuksen lähdön ykköspalkinto on 1600 euroa ja se on enemmän mitä monesti Vermossa, jonne on meiltä kuitenkin yli kymmenen kertaa pidempi matkakin”, Paavola kertoo.

Kannuksessa Paavolalla on lisäksi viivalla Tarmo Ite ja Nuorten Sarjassa Koijaus. “Koijauksella on kova lähtö ja rahasija nyt tavoitteena, mutta pikkuhiljaa mennään senkin kanssa eteenpäin.”

Viimeistä kauttaan kilpaileva Metkutus on tehnyt viime aikoina valmentajan makuun asiallisia juoksuja ja pitkälle matkalle se on osallistunut usein ennenkin. Kuninkuuskilpakin siintää kesän horisontissa.


“Jos vain terveyttä piisaa ja hevonen on hyvällä mielellä niin tokihan Kuninkuuskilpaan tänäkin vuonna vielä lähdetään”, Paavola miettii kesän jatkoa.


Kannuksen ravien lähtölistat >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.