Hyppää sisältöön

Kesäravit: Kokemäen kana kuuluu kesään

Kokemäellä juhannuksesta nautitaan kaksipäiväisissä raviriennoissa, joita ryydittävät lukuisat nimilähdöt. Ravit käynnistyvät juhannuslauantaina klo 16.


Ravi-ihmisten parissa käsitteeksi muodostunut legendaarinen Kokemäen kana on jo itsessään kokemus, joka täytyy päästä jokaisen itse maistamaan. Niin tekee myös Kokemäelle sunnuntaina ohjastamaan saapuva Antti Tupamäki.

“Kana on tosi hyvää ja aina sitä tulee otettua kun Kokemäelle ajamaan saapuu”, Tupamäki kehaisee.

“Kokemäellä on aina paljon porukkaa ja silloin on tietenkin tosi mukava ajaa kilpaa. Rata on myös hyvä ja siellä mennään usein kohtuullisen hyviä aikojakin”, mies jatkaa.

Lauantaina Kivikylän maililla katseet kohdistuvat Tango Vangiin ja Victor Quo Vadisiin. Markus Ketola tuo Victor Quo Vadisin peräti viidennettä kertaa Kivikylän mailille hyvillä mielin.


“Hevosella on urallaan 39 voittoa ja nyt lähdetään hakemaan kruunua sille, tasalukemien muodossa. Saimme nyt hyvän lähtöradan ja Kokemäellä etenkin nuo sisemmät lähtöradat ovat eduksi kaarrekallistusten ollessa lievät. Mikäli tilanne vain sallii, ajettaneen Victor Quo Vadisilla ilman etukenkiä, joka tuo hevoseen paljon lisää, etenkin lähtönopeuden osalta. Tampereella hevosella oli viime startissaan kaikki kengät jalassa”, Ketola kertoo.

“Tunnelma on Kokemäellä juhannuksena aina katossa. Rata kun on vielä tässä meitä lähellä, on kotipuolen radalla muutenkin mukavaa kilpailla. Joka vuosi tulee tietenkin myös syötyä Kokemäen kanaa, se on aina herkullista ja paistajat ovat ihan huippuja”, Ketola hehkuttaa.

Sunnuntaina nähdään mielenkiintoinen montén Prix Etoile ja lämminveristen pitkä tasoitus, jota tähdittää Koivusen tallin Shadow of Brisbane.

Antti Tupamäki pakkaa autoonsa Kokemäen sunnuntaihin tänä vuonna kaksi aloittelevaa suomenhevosta Qepe Pointin ja Vastatuulen, joista Tupamäki odottaa ajan kanssa tulevan hyviä kilpahevosia.


“Nämä kumpikin ovat hyviä aloittelijoita, mutta kovaa pitäisi mennä, kun vastus Kokemäellä vaikuttaa nyt tosi kovalta”, mies tuumii.


Kokemäen kesäravit Facebookissa >

Kokemäen ravit verkossa >

Kokemäen lauantain lähtölistat >

Kokemäen sunnuntain lähtölistat >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.