Hyppää sisältöön

Kesäravit: Kausalan kautta kohti kuningatarkilpaa?

Kausalan perinteiset helluntairavit kilvoitellaan tulevana sunnuntaina 9.6. Ponit kuitenkin pääsevät Ravilinnan baanalle jo lauantaina seitsemän lähdön verran alkaen klo 12.

yleiskuva2019

Keskeisellä sijainnilla, hyvien kulkuyhteyksien päässä, aivan 12-tien reunassa sijaitsevalla raviradalla käy tavallisena arki-iltanakin kuhina, kun lähialueen asukkaat kokoontuvat harrastamaan monipuolisesti eri urheilulajeja raviradan keskelle. Ravilinnan alue on monelle kuin toinen olohuone ja kuuluu tiiviisti alueen asukkaiden vapaa-ajan viettoon, joten kynnys saapua raveihin on matala.

Myös kausalalaislähtöinen ravien äänityöläinen Jarkko Litmanen on tottunut nuorena poikana potkimaan palloa Ravilinnan viheriöllä ja Kausalan kesäravit ovatkin kuuluneet miehen ohjelmaan miltei joka kesä.

 

“Kausalan raviradan yleisöalueelle kävellään kaviouran poikki, mikä tuo heti omanlaista tunnelmaa. Siellä kuitenkin on myös radan varressa hyvä autokatsomo, josta sateellakin on hyvä seurata lähtöjä. Kausalassa äänityöläisellä on tavallistakin isompi merkitys, sillä raviradan keskellä oleva iso rakennus peittää osan näkyvyydestä. Rata on myös aika kapea, mikä tekee lähtötohinoihin haastetta. Keulapaikka on Kausalassa valttia”, Litmanen kuvailee.

Lämminveristen kovimmassa sarjassa iskevät vastakkain muun muassa voitot alla kilpaileva Expectalot sekä viime vuoden Kausalan voittaja Joker Photo. Päivän kovimmassa kylmäverilähdössä joukosta erottuu kovia aikoja viime startit nakutellut iittiläisen Matti Mäki-Mattilan omistama sekä valmentama Sokru.

 

“Sokru on hyvässä kunnossa ja jos kaikki menee kuten pitää niin kyllä minulla on housuissa henkselit, joita voi vähän vaikka sunnuntaina paukutellakin. Tänä vuonna voisi Sokrulla ajatella myös kuningatarkilpailuakin kun nekin tuossa lähellä ovat, mikäli hevonen vain jatkaa samanlaisena jatkossa”, Mäki-Mattila myhäilee.


Kausalan ravit kuuluvat aina tiiviisti miehen kesäohjelmaan.

 

“Vakavasti täytyisi olla sairas, ettei tulisi Kausalan raveihin lähdettyä”, Mäki-Mattila vielä mainitsee.


Lauantain poniravien lähtölistat >

Sunnuntain ravien lähtölistat >

Seuraa Iitin hevosystäväinseuraa Facebookissa >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.