Hyppää sisältöön

Kesäravit: Kalajoen merellistä tunnelmaa ja Landen Paukun kauden avaus

Kalajoen Hiekkasärkillä ravataan kesän ainokaiset ravit lauantai-iltana 20. heinäkuuta klo 18.30 alkaen, ensimmäisen ponilähdön päästessä matkaan jo 17.20.

_C6A1388
SE-ori Landen Paukku avaa kautensa tämän viikon lauantaina Kalajoella. Kuva: Hippos

Loma-alueen vieressä hiekkasärkkien toisessa päässä sijaitseva ravirata tarjoaa ainutlaatuiset puitteet kilvanajoon. Luonnon hiekkapintaisella radalla on hyvä päästellä kilpaa, ja lähtöjen jälkeen meri tarjoaa upean mahdollisuuden hevosten ja ihmisten viilentymiseen sekä palautumiseen kilvanajon tuoksinasta. 

Hevosia mukaan onkin tahtonut runsain mitoin, ja lähemmäksi iltakymmentä jatkuvissa raveissa on sarjojen jaon myötä peräti 11 lähdön verran jännitettävää. 


“Hevosia ei ole ikinä ollut mukana näin paljon, ja pyrimme myös siihen ettei ketään karsittaisikaan. Lauantai-ilta on koettu hyväksi ajankohdaksi meille, ja olemme varautuneet suureenkin yleisömäärään”, raviradalta kerrotaan tyytyväisenä.

Yleisölle on hiukopalaksi tarjolla kahviotuotteiden lisäksi muun muassa vuodesta toiseen suureen suosioon nousseet makkaraperunat. Eikä erikoisruokavalioita tai kasvisruokailijoita ole radan monipuolisessa ruokatarjonnassa unohdettu.

Itse lähdöissä Kalajoen illan suurimmat rahat ovat tarjolla suomenhevosten Nuorten Sarjassa, jossa odottavat katseet kohdistuvat 60 metrin takamatkalle, kun urallaan voittamaton Jani Suonperän Landen Paukku avaa kautensa. Viime vuonna kaksi Suomen ennätystä juossut ori palaa kilparadoille illan kahdeksannessa lähdössä runsaan kymmenen kuukauden tauolta.

Aiemmin Kalajoen raviradalla valmennustallia pitäneellä Ahti Antti-Roikolla puolestaan on ravi-illassa kolme ohjastettavaa, joista tutuin miehelle on Pasi Impolan valmentama Pankeri. 


“Pankeri on nousukunnossa ja ravia mennessään myös mukana voittotaistossa”, Antti-Roiko kertoo.

Ravien jälkeen Hiekkasärkät tarjoavat yleisölle paljon vaihtoehtoja jatkaa leppoisaa kesäillan viettoa. Majapaikkaakaan ei tarvitse kaukaa hakea, joten ravireissuun on helppoa lähteä myös pitkämatkalaisten ja nauttia vaikkapa koko viikonlopun merellisestä tunnelmasta ja hiekkasärkkien tarjoamista aktiviteeteista.


Kalajoen ravien lähtölistat Mobiilihepassa
Kalajoen kesäravit -tapahtuma Facebookissa 

Kalajoen Hevosystäväinseura Facebookissa