Hyppää sisältöön

Kesäravit: Kajaanissa toivotaan ennätystehtailua, katsomoalue kannustaa piknikille

Kajaanin kauden päätapahtuma, Kainuun Ravilauantai ajetaan koulujen päätöspäivänä 1.6. klo 14 alkaen.

V+ñl+ñhdys Kuva Anu Lepp+ñnen
Välähdys jahtaa Kainuu-ajossa omissa nimissään olevaa Kajaanin rataennätystä 22,7. Kuva: Hippos/Anu Leppänen

“Kajaanissa verryttelyajomaastot ovat paremmat kuin monella muulla raviradalla, tilaa varikolla riittää eikä katospaikoistakaan tarvitse riidellä. Rata on kesäradaksi leveä ja normaaleilla kaarteillaan se on aivan maakuntarataan verrattavissa”, kehuu Kajaaniin ohjastamaan saapuva Iikka Nurmonen.

Nurmonen odottaa lauantailta mukavaa kesäravipäivää, jossa totisen kilvanajon vastapainona ihmiset ovat muuten tavanomaistakin leppoisampia.

“Kajaanissa on ihan loistavat nurmialueet piknikiä varten ja etenkin isoissa tapahtumissa hieno fiilis. Eikä Kajaanissa kannata unohtaa maistaa lettuja, ne on siellä tosi hyvät”, Nurmonen muistaa vesi kielellä.

Ennakkoon Iikka Nurmonen arvelee päivän parhaaksi voittosaumakseen neljännen lähdön Proud Ms Cantabia, joka on nopea startista ja voi miehen sanoin lipsahtaa keulaan sekä pärjätä lähdössään.

Amour Avengerin viiden vuoden takaiselle rataennätykselle (12,7a) haetaan rikkojaa lämminveristen avoimessa rataennätyskokeessa. Uudesta rataennätyksestä on luvassa lähtöpalkinnon päälle tuhannen euron bonus.

Nurmonen ohjastaa mailin spurttimatkalla Antti Ojanperän valmentamaa Maffioso Facea, jonka Nurmonen kertoo olevan niin hyvässä kunnossa, ettei voittokaan saa yllättää.

“On sitä rataennätystä kuitenkin jo monesti ennenkin yritetty hyvillä hevosilla rikkoa. Minäkin yritin pari vuotta sitten Midnight Hourilla, ensisijaisesti ajoin silloin toki lähtövoitosta, eikä sen voittotulos 12,8 ennätykseen asti riittänyt.”

Yksi monesta Maffioso Facen kirittäjästä on edellisstartissaan, täydellä matkalla 12,3a ajan painellut Zo Zo Hoss. 

“Mielestäni Zo Zo Hossin lähtönopeus ei riitä keulapaikan pitämiseen, mutta hyvän juoksun hevonen tuosta kuitenkin saa, jollaisella on mahdollisuus pärjätä”, toinen omistajista, Jori Hovi kertoo.

Kylmäveristen kovimpaan sarjaan, Kainuu -ajoon suunnistaa eteläisestä Suomesta muun muassa Ville Korjuksen Välähdys, jonka hallussa suomenhevosten rataennätys 22,7 jo onkin. 

Lähtölistat löydät Hippoksen Heppa-järjestelmästä >

Seuraa Kainuun Ravirataa Facebookissa >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.