Hyppää sisältöön

Kesäravit: Jämsässä kahden päivän ravihulinat

Jämsän kaksipäiväiset ravihulinat järjestetään tulevana viikonloppuna. Lauantaina 13.7. ravit alkavat klo 13 ja sunnuntaina 14.7. poniravit valloittavat kaviouran jo klo 11, ja ensimmäiset hevosvaljakot esittäytyvät yleisölle klo 14.

Kotiradan Camri harppoi Suurmestariksi ajalla 21,2a. Camria ohjasti Terho Rautiainen
Camri ja Terho Rautiainen juhlivat Mikkelissä Suurmestaruusajon voittoa 2017. Kuva: Hippos/Ilkka Nisula

Jämsän kaksipäiväisissä kekkereissä nautitaan paitsi raviurheilusta, myös muusta oheisohjelmasta. Lapsille on luvassa ohjelmaa molempina ravipäivinä, ja lauantai-iltana vanhempi väki viihtyy Akuliinan Ravi-iltamissa klo 21 alkaen.

“Jämsän perinteisissä kesäraveissa on tullut käytyä monet kerrat. Se on huippuhyvä kesärata, jossa on hyvät olosuhteet ja ne hot wingsit ovat Jämsässä ihan parasta”, ohjastaja-valmentaja Kimmo Taipale nauraa vesi kielellä.

Jämsän Äijän Ajossa sunnuntaina nähdään odotettu tauolta paluu kun Camri palaa kaviourille liki yhdentoista kuukauden kilpailutauon jälkeen. Helpolla ori ei kuitenkaan tule tasokkaassa lähdössä pääsemään. Vauhdista pitää huolen rataennätyksen rikkojalle (23,8a) luvattu 1000 euron bonus.

Ämmän Ajossa puolestaan muun muassa Sävel-Taika ja Taruntuuli ovat antamassa arvokkaita näyttöjä kohti Kuningatarkilpailua. Niin tekee myös Kimmo Taipaleen tallista viime talvena hienosti menestynyt R.R. Valssitar. 


“Vauhtiensa puolesta R.R. Valssitar on Suomen kärkitammoja. Olen ollut oikein tyytyväinen hevoseen, mutta talven jälkeen juoksut vain ovat menneet mönkään, sillä R.R. Valssitar vaatii nättiä juoksua ja selkäreissua. Kykyjensä puolesta se ei ole nytkään yhtään huonompi mitä muut lähdön hevosista ja pystyy olemaan korkealla. Vielähän sillä on mahdollisuuksia nousta vaikka kuninkuusravirankingiinkin mukaan, mutta emme ota siitä mitään stressiä, sillä hevonen on vielä niin nuori”, tamman valmentaja Kimmo Taipale kertoo.

Kovaa mennään myös mielenkiintoisessa lämmiveristen avoimessa kilpailussa, jossa Jokimaan Montétähden ajalla 13,8a voittanut Ranch Newman ja Suomeen palannut Greenleaf Slim on arvottu huonoille lähtöpaikoille. Kuitenkin Suonenjoelta startin alle saatuaan pitäisi tauolta palaavan Greenleaf Slimin Jämsän tehtävään terävöityä. 


“Tuolta lähtöpaikalta rahasija on kuitenkin ensisijaisena tavoitteena”, Taipale kertoo. Lämminveristen rataennätysbonus irtoaa 13,2 ajan alituksesta.

Jämsän ravit Facebookissa >

Jämsän ravien lauantain lähtölistat >

Jämsän ravien sunnuntain lähtölistat >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.