Hyppää sisältöön

Kesäravit: “Ihminen ei ole elänyt, jos ei ole käynyt Lieksan raveissa.”

Lieksa avaa neljän ravipäivän mittaisen kautensa tiistaina 18.6. klo 18. Seuraavat Lieksan ravit ravataan heinäkuun 9. ja 23. päivä, kauden päättyessä 6.8 raveihin.

Lieksan idyllinen kesärata avaa kautensa tiistaina 18.6. Kuva: Lieksan ravit/Selma Kärkkäinen

Lieksan raveissa 15 vuotta selostanut Lauri Hyvönen toteaa kesän alkavan todenteolla vasta silloin kun Pohjois-Karjalan ainoan kesäraviradan kausi käynnistyy. Lieksan ravirata on erityisen lähellä miehen sydäntä ja hän toteaakin ykskantaan, ettei ihminen ole elänyt, jos ei ole käynyt Lieksan raveissa.

“Siellä maalaisravitunnelma on aidoimmillaan ja kavionkopse kuuluu korvan juuressa. Yleisöalue on oikein viihtyisä ja tunnelmallisesta puukatsomosta on hyvä seurata raveja. Miljoona mäkäräistä, maukkaat makkarat ja mahtava maalaisravimeininki kuuluvat Lieksan ravikesään”, Hyvönen hehkuttaa.

“Lieksassa myös sattuu ja tapahtuu, eikä koskaan voi tietää minkälaiset ravit ovat edessä”, selostajavirtuoosi lupaa.

Kuudessa lähdössä ohjastava Jarkko Kervinen vahvistaa Lauri Hyvösen puheet ja kertoo omakohtaisen yllätyksellisen kokemuksensa parin vuoden takaa.

“Olimme kauden viimeisten ravien viimeisessä lähdössä Jani Ruotsalaisen kanssa täydellisessä tasatilanteessa radan ohjastajaliigassa ja Lauri Hyvönen tiukkaa tilannetta kovasti mikkiin vielä hehkutti. Lähdössähän kävi sitten niin, että Janin hevonen laukkasi hylkäykseen heti alkuun ja minun hevoseltani katkesi kuolain ensimmäisellä takasuoralla ja jouduin keskeyttämään lähdön. Koska kumpikaan emme päässeet maaliin ensinkään, päädyttiin ohjastajaliigassa harvinaiseen tasapeliin”, Kervinen nauraa.

Lieksa on saanut houkuteltua paikalle hevosia peräti yhdentoista lähdön verran ja lisäksi ohjelmassa on kaksi ponilähtöä. Lähdöissä on silmiinpistävän paljon uransa alkutaipaleella olevia hevosia, jotka tuovat iltaan runsaasti myös pelillistä mielenkiintoa.

Omista valmennettavistaan Kervinen mainitsee montelähdössä kilpailevan Graffiti Artistin, joka oli uransa monteavauksessa valmentajan mukaan yllättävänkin hyvä sekä rauhallinen ja Lieksaan lähdetäänkin nyt oikein hyvillä mielin.


Lieksan ravien lähtölistat >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.