Hyppää sisältöön

Kesäravit: Hankasalmella luodaan positiivista ravikuvaa

Keskiviikkona 3.7. klo 18 alkavat Heinäravit ovat yksi kesän isoimmista tapahtumista Hankasalmella. Hyvällä paikalla kirkonkylän kupeessa sijaitseva ravirata on viihtyisä maalaisrata, jonne on mahdollisuus saapua kylältä vaikkapa jalkaisin.


Hankasalmen raviradalle on helppo saapua, ja yleisö onkin löytänyt hyvin raveihin ja aidanvarret ovat tavallisesti täynnä. Itse radan kallistukset ovat reilut ja kesäradaksi erinomaiset, joten Hankasalmella usein myös juostaan hyviä aikoja.

Killerin ravinuoret järjestävät kesän aikana myös keppariderbyn, jonka ensimmäinen karsintapäivä ravataan nyt Hankasalmen raveissa. Hankasalmen karsinnasta viisi nopeinta kepparia menevät 28.8. Killerillä järjestettävään finaaliin.

“Kehitämme raviradan aluetta jatkuvasti ja olemme pyrkineet luomaan ympärillemme positiivista ravikuvaa, jotta kaikilla olisi mahdollisuus tulla viihtymään raveihin. Olemme pitäneet hintatason raveissa erittäin maltillisena ja ravien kyljessä on myös muuta ohjelmaa, kuten keppihevoskilpailu”, Hankasalmen Hevosystäväinseuran johtokunnassa mukana oleva ohjastajavirtuoosi Sami Vehviläinen kertoo.

Keskeinen sijainti hevosrikkaalla alueella ja jokaiselle hevoselle luvattu palkinto on houkutellut mukaan paljon osallistujia.

“Meillä ei tarvitse puhua hevospulasta, lähtöihin ilmoitettiin 180 hevosta ja positiivisessa mielessä tallialueella tulee olemaan ruuhkaa. Lähdöt ovat kovatasoisia ja ennakkoasetelmat ovat kutkuttavat. Esimerkiksi vaikkapa hyvätasoinen suomenhevosten Nuorten Sarja on oikein mielenkiintoinen lähtö, jossa tulevaisuuden menijät mittelevät hyvästä palkinnosta”, Vehviläinen analysoi illan tarjontaa.

“Omista ajokeistani Vuaran Velehotar ja Wild Bloom ovat molemmat menneet oikein hyvin ja tuntuu että voisivat olla voiton saumassa kiinni. Myös matalammissa sarjoissa on ajokeillani yllätyssaumoja. Kyllä minä perinteistä yritän pitää kiinni ja ainakin jollakin kurvata voittajaesittelyyn”, Sami Vehviläinen virnistää.

“Kun hevoset on hoidettu ja ihmiset ehtineet siistiytyä, pidetään ravijatkot perinteiseen tapaan Hankala-baarissa”, Vehviläinen vielä vinkkaa.

Hankasalmen Hevosystäväinseura Facebookissa >

Hankasalmen ravien lähtölistat >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.