Hyppää sisältöön

Kesäravit: Halsuan miljoonamaratonissa kuninkaallista tasoa

Halsualla ravataan sunnuntaina 30.6. klo 18 alkaen järjestyksessään jo 57. Miljoonaravit.

Sävel-Taika PRINTTI 11072018 Anu Leppänen
Viime vuoden kuningatarkilvassa pitkän matkan voittanut Sävel-Taika saa vastaansa kovan joukon Metkutuksen ja Jyllätyksen johdolla. Kuva: Ravinetti.fi/Anu Leppänen

Toissa kesänä rakennettu uusi totohalli ja sen jälkeen valmistuneet terassi sekä uusi ulkokatsomo tarjoavat kesäraveihin saapuvalle yleisölle miellyttävät puitteet nauttia kesäillan raveista sekä monenlaisesta syötävästä. 


Sateen sattuessa myös kasinon suojassa on mahdollisuus ravitunnelmasta nauttia. Ohjastajille on Halsualla varattuna kesäradaksi hyvät sosiaalitilat ja hevosillekin valjastuspaikkoja sekä -katoksia riittää. Raviradassa on pitkät suorat ja muutama vuosi sitten kallistetut kaarteet, jotka takaavat myös osallistujille hyvät kilpailuolosuhteet.

Raviradalla vajaan parinkymmenen hevosen valmennustallia pitävältä Timo Salmelalta riittää illan lähtöihin 6 hevosta, joista peräti kolme juoksevat samassa sarjassa. 


“Illan toisen lähdön Star Rose, Skyfall Shine ja Let’s Go Legacy ovat kaikki mukavia aloittelijoita ja tuntuvat juoksijoilta. Mielestäni näillä on jokaisella nyt pärjäämissaumat. Myös Tiger Vicen lähtö 9. näyttää oikein sopivalta, mikäli hevonen vain ravaa lähdössään”, Salmela miettii.

Lämminveristen illan kovin, 7. lähtö ajetaan 1500 euron ykköspalkinnolla ja se tarjoaa myös runsaasti pelillistä mielenkiintoa. 

Suomenhevosten ykkössarjassa, Miljoonamaratonissa viime vuoden kuningatarkilvassa pitkän matkan voittanut Sävel-Taika saa vastaansa kovan joukon Metkutuksen ja Jyllätyksen johdolla.


“Halsualle lähdetään vielä matalalla profiililla hakemaan sisäratajuoksua ja katsotaan lopussa ketä ohitetaan vai ohitetaanko ketään. Vielä ei olla ihan siinä huippuiskussa mitä Rovaniemellä oltiin, mutta Sävel-Taika tuntuu kuitenkin nyt samanlaiselta mitä se oli viime vuonna tähän samaan aikaan ja silloinhan kunnon ajoitus meni kuninkuusraveja ajatellen kohdilleen. Nyt tässä on pienet toiveet samasta”,Olavi Oja-Nisula pohtii.

“Perinteet Halsuan Miljoonaraveissa on kovat ja paikat raviradalla hyvät. Valttikorttimme on yrittää pitää raviväestä täällä mahdollisimman hyvää huolta”, Timo Salmela vielä lupaa.


Halsuan Hevosjalostusyhdistys Facebookissa>

Halsuan ravien lähtölistat >

Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.