Hyppää sisältöön

Kesäravit: Haapajärvellä panostetaan – "Porukka on selvästi aktiivista"

Haapajärven kesän ainoa ravitapahtuma järjestetään tulevana sunnuntaina 19.5. juhlavalla Haapajärven Ravi ry 110 vuotta -teemalla.

yleiskuva raveista

Haapajärven ravikesän kohokohtana järjestetään sunnuntaina 19.5. juhlavalla Haapajärven Ravi ry 110 vuotta -teemaiset ravit. Juhlaravit alkavat kello 13. 


Kesäraveihin erinomaista tasoa olevat palkinnot ovat houkutelleet paikalle osallistujia ihailtavat määrät. Lähtöjä on kasassa kymmenen ja lisäksi A-poneille järjestetään peräti kaksi lähtöä, joista ensimmäinen pääsee matkaan klo 12.15. Päivän suurimmista rahoista, 2 000 euron ykköspalkinnosta, kilvoitellaan mielenkiintoisesti uransa alkupuolella olevien 3-4 vuotiaiden lämminveristen kesken.

Rata on hienossa kunnossa, mutta avoimien lähtöjen puuttuessa rataennätykset säilynevät kuitenkin Totemi Rokin 25,1 (2060m) sekä Satin De Satelliten 14,0 (1620m) hallussa, sillä lämminveristen kovin lähtö ajetaan nyt peräti 3060 metrin matkalla.

Ohjastajapuolella kovinta urakkaa lähtee suorittamaan ponilähtöjä lukuunottamatta jokaisessa lähdössä ohjastava Ville Pohjola. Kaustisen raviradan kupeessa asuvalla miehellä on Haapajärvelle matkaa 120 kilometriä ja mies onkin tuttu näky myös kesäradalla. Pohjolalle on jäänyt Haapajärveltä mukavia muistoja ja mies muistelee pärjänneensä siellä mukavasti jo uransa alkutaipaleella.

“Haapajärvi on idyllinen kesärata, jossa yleisö pääsee lähelle rataa. Porukka on selvästi aktiivista ja varikolla olosuhteetkin ovat muuttuneet koko ajan vain modernimmaksi. Viime vuosina Haapajärvelle on tehty lisää valjastuspaikkoja ja paikalle on rakennettu myös uusi tallikahvio sekä pukuhuoneet ohjastajille. Myös rata itsessään on hyvä, kesäradaksi leveä ja hevosten on siellä helppoa juosta”, Pohjola kuvailee.

“Mieleeni on jäänyt, kun aikanaan Haapajärvellä vielä ajettiin vappuraveja, oli räntäsade raveissa vakio, mutta nyt kun ravien ajankohtaa on siirretty eteenpäin, on ravisääksikin luvattu oikein mukavaa keliä”, Pohjola hymyilee.

Pelimielessä Pohjola nostaa omista ajokeistaan esiin kovakuntoiset Amaranth Artistin sekä The Sweden, joista etenkin jälkimmäisen hän odottaa pärjäävän lämminveristen kovimmassa lähdössä.


Haapajärven ravit alkavat sunnuntaina 19.5. klo 13. Lähtölistat löydät Hippoksen Heppa-järjestelmästä >

Seuraa Haapajärven ravi ry:tä Facebookissa >


Kesäravit-juttusarjassa esitellään kesän aikana kaikki Suomen kesäraviradat.