Hyppää sisältöön

Kesäkuun raviurheilija on Sanna Loukusa ja toimihenkilö Kati Korpivaara

Kuva: Hippos / Ville Vuorinen.

Suuret tunteet kuuluvat raviurheiluun. Ne eivät kuitenkaan oikeuta asiatonta käytöstä ravikilpailujen toimihenkilöitä tai urheilijoita kohtaan. Suomen Hippos ja Suomen raviradat kiinnittävät kesän ajan erityistä huomiota raviratakäyttäytymiseen ja palkitsevat kuukauden esimerkkinä toimineet henkilöt. Kesäkuun henkilöt ovat Sanna Loukusa ja Kati Korpivaara.

Kesäkuusta alkaen joka kuukausi jaetaan toimihenkilöiden ja tuomaristojen päättämä Kuukauden raviurheilijan tunnustus urheilijalle tai hevosen taustajoukolle, joka on osoittanut radoilla esimerkillistä toimintaa, ja jonka kanssa on erityisen kiva tehdä töitä.

Lisäksi ravivalmentajat saavat valita Kuukauden toimihenkilön raviurheilijoita ja hevosten taustajoukkoja omalla työllään ja asenteellaan tukeneen toimihenkilön: sisäänkirjoittajan, kahvion pitäjän, varikonvalvojan tai vaikkapa eläinlääkärin avustajan.

Sanna Loukusa on kuukauden raviurheilija.
Sanna Loukusa on kuukauden raviurheilija.

Kesäkuun raviurheilija on pudasjärveläinen valmentaja Sanna Loukusa. Raviratojen perustelut Loukusan valinnalle perustuivat valmentajan hyväntuulisuuteen, niin eläimiä kuin ihmisiä kohtaan.

”Olen kyllä otettu tästä valinnasta. Se tuli isona yllätyksenä. Ajatus, että valitaan, esimerkillinen käyttäytyjä on tosi hieno ja pyrin omalta osaltani pitämään yllä positiivista asennetta raviurheilun parissa”

Loukusa on harrastanut ja työskennellyt hevosten parissa pienestä pitäen. Aluksi Loukusa toimi tallityönohjaajana OSAO:n Pudasjärven yksikön hevostalouskoulussa ja sen jälkeen ryhtyi talliyrittäjäksi.

”Positiivisuus luo hyvää fiilistä ja yhteishenkeä hevosten ja hevosihmisten kesken”, summaa Loukusa.

Ravikilpailut eivät olisi mahdollisia ilman usein vapaaehtoistyönä rakkaudesta raveihin­ työskenteleviä toimihenkilöitä. Heistä jokaisella on oikeus turvalliseen, häirinnästä ja asiattomasta sanailusta vapaaseen työhön raveissa – kuten jokaisella raviyhteisön jäsenellä.

Kati Korpivaara ja Kleppe Spådå tervehtimässä lapsiperhettä.
Kati Korpivaara ja Kleppe Spådå tervehtimässä lapsiperhettä Vermossa marraskuussa. Kuva: Roosa Lindholm.

Kesäkuun toimihenkilöksi valikoitui kokenut hevosnainen Kati Korpivaara, jonka elämään hevoset ovat aina kuuluneet tavalla tai toisella.

”Olen koko ikäni ollut hevosten kanssa. Neljävuotiaana aloitin ratsastamisen, ja siitä siirryin ravihevosten pariin. Olin lapsena Käpylän viimeisissä raveissa ja Vermon ensimmäisissä raveissa, sillon kun tallikaarteesta näkyi Maximarketille”, naurahtaa Korpivaara.

Kokemusrikas matka hevosen parissa on vienyt Korpivaaran pitkin maailmaa. Hän on työskennellyt talleissa muun muassa Ruotsissa, Hollannissa ja Saksassa. Vuodesta 2014 asti Korpivaara on toiminut Vermossa erilaisissa toimihenkilötehtävissä.

”Olen niin otettu tästä kunniasta. Todella hienoa, että toimihenkilöitä myös muistetaan, kun teemme töitä rakkaan lajimme parissa. Hevoset ja ihmiset raviurheilun parissa ovat timantteja, tämä ei ole pelkästään työ minulle vaan myös harrastus ja viikon kohokohta on aina ravipäivät!”

Kuukauden raviurheilija ja toimihenkilö valitaan ainakin kesän 2022 ajan. Jokainen voi ehdottaa esimerkillisiä toimihenkilöitä sekä urheilijoita esimerkiksi raviratojen ja Ravivalmentajat ry:n kautta.