Hyppää sisältöön

Kerro kehittämisajatuksesi FWB-hevosen ja suomalaisen ratsuponin jalostusohjelmasta

Suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen, FWB, ja suomalaisen ratsuponin, SRP, jalostuksen tavoitteena on tuottaa kansainvälisesti kilpailukykyisiä hevosia ja poneja kaikkiin ratsastuksen lajeihin. Jalostusohjelma on kokonaisuus, joka pitää sisällään jalostuksen tavoitteet ja keinot näiden toteuttamiseksi.

Viime aikoina on keskusteltu paljon mm. nuorten hevosten testeistä, kilpailutoiminnasta sekä jalostusohjelmaan kuuluvien kasvattajapalkkioiden kohdentamisesta niin, että näillä tuettaisiin kasvatustoimintaa mahdollisimman paljon.

 

Suomen Hippoksen kehittämisryhmä on toteuttanut kyselyn, jonka kautta toivomme kasvattajia ottamaan kantaa jalostusohjelman toteuttamiseen. Kaikki ideat ja ajatukset nykyisen järjestelmän kehittämisestä ja uusista ajatuksista ovat erittäin tervetulleita.

 

Kyselyyn pääset vastaamaan oheisesta linkistä https://www.webropolsurveys.com/S/89139F7DC6DBACD4.par

Vastaa kyselyyn 18.9. mennessä.

 Ratsujen ja ratsuponien syksyn 2016 tapahtumia

European Breeding Event Finland -Show 2016 (EBEF-SHOW) 10.-11.9., YPÄJÄ

EBEF-show, vuoden suurin ratsuhevosvarsojen arvostelu- ja myyntitapahtuma, järjestetään Hevosopistolla Ypäjällä 10.-11.9.2016. Tapahtumassa myös tammojen jalostusarvostelut FWB-, SRP-, Hannover ja Oldenburg –kantakirjoihin. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hevosopisto Oy, Ratsujalostusliitto ry, Suomen Hannoveryhdistys ja Suomen Hippos ry. 

 

Lisätietoja: ebef-show.sporttisaitti.com

 

 

Nuorten hevosten champion 8.-9.10., YPÄJÄ

Uusi, nuorille ratsuhevosille suunnattu kilpailutapahtuma, jossa arvioidaan 2-3 -vuotiaita askellaji- ja estehevosia sekä 4-8 -vuotiaita tulevaisuuden kouluhevosia. Tapahtumassa ratkaistaan myös 5-, 6-, ja 7-8-vuotiaiden nuorten kouluhevosten Supreme Horse Care Champion -sarjojen finaalit. 4-vuotiaille askellajihevosille järjestetään askellajichampion, jossa toisena tuomarina toimii saksalainen valmentaja ja kansainvälinen koulutuomari Christoph Hess. Tapahtumassa myös Christoph Hessin klinikka sekä valmennuksia. 2-3 -vuotiaiden championia ovat arvioimassa kokeneet ruotsalaiset tuomarivieraat Mikael Nolin ja Jan-Ove Olsson sekä kotimaiset tuomarit Anne-Mari Pekonen, Carl-Harry Frey. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat yhteistyössä Hevosopisto ja Suomen Hippos ry.

 

Lisätietoja 

 

 

Laatuarvostelu 2016 29.-30.10., JÄRVENPÄÄ

Vuoden 2016 Laatuarvostelu järjestetään Ratsastuskeskus Ainossa Järvenpäässä 29.-30.10. Laatuarvostelu on avoin 4-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille sekä 5-vuotialle varsoneille tammoille. Laatuarvostelun on tänä vuonna yksipäiväinen sekä askellaji- että estehevosille. Laatuarvostelun yhteydessä Ratsujalostusliitto järjestää myös Kyvyt Esiin –finaalit sekä muita nuorten hevosten luokkia. Laatuarvostelun järjestävät yhteistyössä Suomen Hippos ry ja Ratsujalostusliitto ry.

 

Lisätietoja: Laatuarvostelun kutsu ja säännöt