Hyppää sisältöön

Kepparit tanssittavat yhteistyöhön yli lajirajojen – hae mukaan pilottijaksolle!

Mitä saadaan aikaan kun Ratsastajainliitto, Voimisteluliitto, Hippos ja 4H yhdistivät voimansa? Iloinen ja mukaansatempaava kepparitanssi, joka tarjoaa hikeä ja hauskuutta rytmikkäässä hevostelun hengessä.

Suomen Voimisteluliitto ja Suomen Ratsastajainliitto ovat luoneet yhteisen kepparitanssi-kokonaisuuden, joka on osa Voimisteluliiton Dance 4 Fun -konseptia. Kepparitanssi täydentää Dance 4 Fun -tunteja ja se on hyvä lisä esimerkiksi tanssi- tai voimistelutunnille, hevoskerhoon tai kepparitoimintaan. Yhteistyössä on mukana myös 4H-liitto ja Suomen Hippos. Kepparitanssia voivat tarjota Voimisteluliiton ja Ratsastajainliiton jäsenseurat, 4H-yhdistykset sekä Suomen Hippos osana raviratojen nuorisotoimintaansa.  

”Aiempaa kokemusta ei tarvitse, kepparitanssi sopii kaikille taustasta, taitotasosta ja kokemuksesta riippumatta”, lasten ja nuorten voimistelun kehittäjä Nea Vallin Voimisteluliitosta kertoo.

Kepparitanssi kehittää luovaa ilmaisua, liikkumistaitoja ja sopii mainiosti monen lajin oheisharjoitteluksi. Keppihevosia ja tarvikkeita on myös hauska tehdä itse tai porukalla.

”Kepparitanssissa yhdistyvät luontevalla tavalla tanssi, kädentaidot ja hevosharrastus”, seuratoiminnan kehittäjä Anna Wessman Ratsastajainliitosta toteaa.

Seurat ja kerhot voivat hyödyntää kepparitanssia myös koulu- ja päiväkotivierailuilla sekä tapahtumissa. Siihen on helppo osallistua ja monille kepparit ovatkin jo tuttuja välineitä.  

”Ensikosketuksen kepparitanssiin voi saada vaikka välituntiliikunnassa”, Liiku mun kaa -hankkeen projektipäällikkö Jenni Tuomela Voimisteluliitosta lisää.

Kepparitanssi tuo vaihtelua mille tahansa tunnille tai kerhotoimintaan ja siinä hyödynnetään jo hyväksi koettua Dance 4 Fun -tuntirunkoa, jolla mahdollistetaan laadukkaat ja monipuoliset tunnit. Erilaiset musiikit ja rytmit kuuluvat jokaiseen tuntiin. Nopeat ja hitaat liikkeet, erilaiset impulssit ja liikkeensuunnat lisäävät harrastajien koordinaatiota, tasapainoa ja oppimiskykyä. Ne puolestaan kehittävät harrastajaa, on kyseessä sitten tanssija, ratsastaja tai lajista riippumaton liikkuja. Kepparitanssi-tunneilla pääsee kokemaan liikunnan iloa hauskasti ja innostavasti. Kepparitanssi soveltuu kaikentasoisille harrastajille. Kepparitanssiryhmän voi perustaa osaksi harrastetoiminnan tuntivalikoimaa. Ratsastuksessa se on mitä mainiointa oheisharjoittelua.

Toiminta käynnistyy pilottivaiheella 

Pilottiin mukaan valituille tarjotaan valmista materiaalia, jonka avulla kepparitanssiryhmien ohjaajat pääsevät helposti alkuun. Materiaalista löytyvät raamit tunneille, mutta jokainen ohjaaja, seura ja ryhmä voivat tehdä niistä omannäköisiään harrastusryhmänsä tarpeisiin sovittaen. Pilottijaksolle valituille tarjotaan kannusteeksi kattava ja hauska materiaalipaketti.  

Hae mukaan pilottiseuraksi!

Haemme pilottijaksolle niin voimistelu- ja ratsastusseuroja, 4H-yhdistyksiä, kuin raviratojen nuorisokerhojakin, jotka ottavat kuukauden ajaksi kokeiluun kepparitanssin valmistunnit osaksi harrastustoimintaansa. Kepparitanssia voi harrastaa niin sisällä kuin ulkonakin ja kaikenlaisista lähtökohdista – innostus riittää. 

Pilottiseuraksi hakeminen edellyttää harrasteryhmän sitoutumista kuukauden kepparitanssin kokeiluun sekä palautteen antamiseen kokeilun jälkeen. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan tästä linkistä. Hakuaika on 22.1.–9.2.2020. Hakemusten perusteella valitaan enintään 10 toimijaa pilottijaksolle. Valinnoista kerrotaan viikolla 8.

Voimisteluliiton Dance 4 Fun -konsepti sisältää harrasteryhmille valmiita tuntimateriaaleja, joihin on otettu vaikutteita katutanssista, showtanssista sekä nykytanssista. Lisäksi mukana myös ilmaisuharjoitteiden osio. Kepparitanssi tuo mukanaan uudenlaista twistiä konseptiin uudella osiollaan, joka antaa ideoita kepparitanssitunneille sekä tuo vaihtelua mille tahansa lajitunnille tai kerhotoimintaan. Lisätietoa Dance 4 Fun -konseptista.