Hyppää sisältöön

Keppareista kouluratsastukseen, ritareista ravureihin – Hevoset Kaivarissa -tapahtuman 20. – 21.5. ohjelma julkaistu

Toukokuun kolmas viikonloppu Helsingin Kaivopuistossa on kaikkea muuta kuin tavanomainen. Hevoset marssivat Helsingin ytimeen, kun 20.-21.5. järjestettävä Hevoset Kaivarissa-tapahtuma tuo Kaivopuistoon sata hevosta ja runsaasti yleisöä. Koko perheen ilmaistapahtumaan odotetaan ainakin 30 000 kävijää.

Jättimäisessä hevostapahtumassa on jokaiselle jotakin. Hevoset ovat mukana nähtävinä, kuultavina ja koskettavina monessa roolissa. Paikalla on rotujen koko kirjo sievistä miniatyyrihevosista Suomen todennäköisesti suurimpaan hevoseen, percherontamma Ullaan. Perheen pienimmät pääsevät kirmaamaan Suomen suurimmalle keppihevosareenalle ja hellimään kotieläinpihan kavereita. Isommille on tarjolla mm. mittava expo, lajinäytöksiä ja kilpailuja. Paikalla viihtyy koko pitkän päivän kattavien ravintolapalveluiden katveessa.

Hevoset Kaivarissa-tapahtuma rakennetaan yhteisvoimin hevosalan järjestöjen ja vajaan kolmensadan vapaaehtoisen kanssa. Rakentamiseen tarvitaan muun muassa kolme kilometriä aitaa, 3000 neliömetriä telttoja, vajaat 1000 tonnia hiekkaa ja 120 bajamajaa.

”Ratsastuskenttiä ja ravisuoraa varten ajetaan yhteensä sata kuorma-autollista hiekkaa. Kaivarissa rakennuspäiviä on ainoastaan neljä ja valmista infraa ainutlaatuiselle tapahtumalle ei ole”, tapahtumajohtaja Mikko Luhtala kuvailee rakennusurakkaa.

Eri lajit esittäytyvät sadan hevosen voimin, ja luvassa on kilpailuita sekä näytöksiä. Tärkeä osa tapahtumaa on myös se, että yleisö pääsee lähelle hevosta: harjaamaan, taputtamaan tai ottamaan selfien hevosen kanssa. Luvassa on myös mm. talutusratsastusta ja kärryajelua kaikenikäisille.

Suomen suurimmalle keppihevosareenalle pääsee vauhtiin, vaikkei olisi ennestään omaa kepparia. Hevosalan järjestöt ovat nimittäin keränneet keppareita pitkin kevättä Kaivarin tapahtumaa varten. Tapahtuman jälkeen keppihevoset saavat uudet omistajat ja hoitajat Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry:n kautta.

”Usein keppariareenoilla on kilpailuita, mutta Kaivarissa on ns. open track eli rata on avoin vapaalle hyppäämiselle”, Mikko Luhtala täsmentää.

Kaivarissa nähdään useiden lajinäytösten lisäksi kilpailuita: ratsastuskoulujen välinen esteratsastuskilpailu, islanninhevosten passijuoksukilpailu, ponien esteratsastuskisa sekä ravureiden Cityravit lauantaina lämminverisille ja sunnuntaina suomenhevosille.

IMG_4984
Ari Moilanen sai kutsun Cityravien ohjastajaksi Fred Sundwallilta.

Näytöksissä esitellään mm. lännen-, kenttä- ja matkaratsastusta sekä vikellystä ja raviratsastusta. Kiehtovista uusista lajeista esittelyssä ovat vauhdikas ratsastusjousiammunta ja polocrosse sekä taiturimainen working equitation.

Väkevät työhevoset esittelevät voimiaan omassa näytöksessään, ja ratsuväen uljaista perinneratsukoista voi edetä historiaan, ritariaikojen hurjaan turnajaisnäytökseen.
Kansallishevosemme suomenhevonen esittäytyy Kaivarissa useassa roolissa, ja sunnuntai on sen erityinen juhlapäivä. Kouluratsastuksessa on luvassa mm. suomenhevosten kaksintanssi, Pas de Deux.

Hevoset Kaivarissa-tapahtuman ohjelmaa


Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Alueelta löytyy molempina päivinä kattavat ravintolapalvelut, expo-alue näytteilleasettajineen, kotieläinpiha, kärryajelua,talutusratsastusta, Kaivari-brunssit lähialueiden ravintoloiden kanssa, virkistysalue, VIP-alue ja paljon muuta.

Lauantai 20.5. klo 10-20

Näytöksiä:

- Kouluratsastusta
- Vikellystä
- Matkaratsastusta
- Kenttäratsastusta
- All around lännenratsastusta
- Valjakkoajoa
- Ratsastusjousiammunta
- PoloCrosse
- Ratsuväen perinneratsukot
- Työhevosyhdistys
- Monte eli raviratsastus

Kutsukilpailut:

- Ponien esteratsastuskilpailut
- Ratsastuskoulujen välinen esteratsastuskilpailu
- Lämminveristen Cityravit

Sunnuntai 21.5. klo 9-17

Suomenhevosen merkitys Suomelle on kiistatta mittaamattoman arvokas. Suomenhevonen täyttää tänä vuonna 110 vuotta, ja kotimaista rotua juhlistaen Hevoset Kaivarissa-tapahtumaan on sunnuntaille teemoitettu enemmän suomenhevosohjelmaa.

Näytöksiä:

- Kouluratsastus
- Vammaisratsastus
- Working equitation
- Turnajaiset
- Ratsuväen perinneratsukot

Kutsukilpailuita:

- Suomenhevosten estekilpailu
- Suomenhevosten Cityravit
- Islanninhevosten passijuoksukilpailu
- Esteratsastuksen Kaivopuisto GP

www.hevosetkaivarissa.fi

SRL_HK2017_Omasivu-sponsorit