Hyppää sisältöön

Kenkäpakko päättyy – kengittä kilpaileminen on sallittua 16.3. alkaen

Suomessa järjestettävissä ravikilpailuissa hevonen saa 16.3. alkaen kilpailla ilman kenkiä. Kengittä kilpaileminen on sallittua 16.3. - 14.11. välisenä aikana.

Kuva 2 kengitys
Ravikilpailusääntöjen mukaisesti 16.3. alkaen kengittä kilpaileminen on sallittu suomalaisissa ravikilpailuissa. Kuva: Hippos / arkisto

Maanantaista 16.3. alkaen kengittä kilpaileminen on sallittua Suomessa ajettavissa kilpailuissa ravikilpailusääntöjen mukaisesti 14. marraskuuta asti. Poikkeuksena 2-vuotiaat lämminveriset ja 3-vuotiaat suomenhevoset/kylmäveriset, joiden tulee kesäkaudellakin kilpailla kengillä.

Kärkikengällä kilpaileminen on sallittua kesällä (16.3.-14.11.) jolloin kärkikenkä määritellään kengäksi. Tutustu kengän määritelmiin tästä.

Heppa-järjestelmässä ja Oma Tallissa on mahdollisuus ilmoittaa kengitystiedot jo kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä. Ravipaikalla tulevat viime hetken muutokset tulee aina ilmoittaa sisäänkirjoitukseen. Kengitystieto on annettava viimeistään tuntia ennen lähdön esittelyä tai T-pelikohteissa viimeistään tuntia ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä.

Lisätietoja:

Tuomo Pekonen

Kilpailupäällikkö

tuomo.pekonen@hippos.fi

puh. 040 557 3889