Hyppää sisältöön

Kengittä ajaminen on sallittua 16.3. alkaen – pidä varustetiedot päivitettyinä Heppa-järjestelmässä

Suomessa järjestettävissä ravikilpailuissa hevonen saa 16.3. alkaen kilpailla ilman kenkiä. Kengittä kilpaileminen on sallittua 16.3. - 14.11. välisenä aikana.


Tiistaista 16.3. alkaen kengittä kilpaileminen on sallittua Suomessa ajettavissa kilpailuissa ravikilpailusääntöjen mukaisesti 14. marraskuuta asti. Poikkeuksena 2-vuotiaat lämminveriset ja 3-vuotiaat suomenhevoset/kylmäveriset, joiden tulee kesäkaudellakin kilpailla kengillä.

Talviajasta poiketen kärkikengällä kilpaileminen on sallittua kesällä (16.3.-14.11.) jolloin kärkikenkä määritellään kengäksi. Tutustu kengän määritelmiin tästä.

Kenkäpakon poistumisen jälkeenkin, tulee hevosen valmentajan ottaa huomioon kilpailuolosuhteet. Ennen kenkien riisumista valmentajan tulee varmistua siitä, että hevosen kavioiden kunto sallii kengittä ajon. 

Heppa-järjestelmässä ja Oma Talli -palvelussa on mahdollisuus ilmoittaa kengitystiedot jo kilpailuun ilmoittautumisen yhteydessä, ja muutoksia kengitystietoihin voi tehdä lähes kilpailuhetkeen asti.

Ravipaikalla tulevat viime hetken muutokset tulee aina kuitenkin ilmoittaa sisäänkirjoitukseen. Kengitystieto on annettava viimeistään tuntia ennen lähdön esittelyä tai T-pelikohteissa viimeistään tuntia ennen ensimmäisen kohdelähdön esittelyä.

Lisätietoa kengittä ajamisesta sekä kenkätietojen ilmoittamisesta.