Hyppää sisältöön

Kemijärvellä ja Haapajärvellä ollaan valmiita vuoden ainoaan ravipäivään

Kemijärven ravirata

Suomessa on 24 kesäravirataa, joista 12:ssa ravataan vuodessa ainoastaan yksi totoravipäivä. Kuitenkin osalla näistä yhden ravipäivän kesäradoista ravataan lisäksi myös harjoitus-, paikallis- ja poniraveja. Yhden totoravipäivän kesäratoja ovat muun muassa Kemijärvi ja Haapajärvi, joiden vuoden ainoat ravit ravataan tulevana sunnuntaina 12.6.

Vaikka Haapajärven ja Kemijärven kaupunkien välillä on matkaa melkein 500 kilometriä, yhtäläisyyksiä on useita. Kaupungeissa on lähes yhtä paljon asukkaita ja molemmilla paikkakunnilla on kesäravirata. Näillä radoilla kilpaillaan vain kerran vuodessa ja vuonna 2022 vielä samana päivänä 12.6.

Kemijärven Ravi ry:n puheenjohtaja Eveliina Talvensaari kertoo, että Kemijärven kesäravien järjestelyt ovat sujuneet hyvin. Tiistaiaamuna Talvensaari jopa pohtii, että onko jotain jäänyt huomaamatta, kun yleensä puhelin soi ravien alla tauotta.

”Toivotaan, että tulee hyvä keli. Paikalliset tulevat varmasti paikalle kelistä huolimatta. Yleensä olen mainostanut, että Lapin kesäravit ovat erilainen kesäravikokemus. Karussa luonnossa ei esimerkiksi nurmi radan ympärillä viherrä. Kuitenkin luvassa on mukavat perinteiset kesäravit”, kertoo Talvensaari.

Kemijärven kesäraveissa ohjelmaa riittää koko perheelle. Kymmenen lähdön ja kahden ponilähdön lisäksi perheen pienimmille on oma ohjelmansa. Lasten leikkialueella on muun maussa kasvomaalausta, talustusratsastusta ja keppihevoskilpailut. Kemijärvi saakin vuosittain kehuja lasten monipuolisesta huomioimisesta.

”Meillä käy paljon lapsiperheitä ja on tärkeää saada lapset viihtymään”, kiteyttää Talvensaari.

Haapajärvi kesäravit

Haapajärvellä ollaan Kemijärven tapaan valmiita vuoden ainoaan ravipäivään. Pienellä kesäradalla on pieni, mutta hyvin motivoitunut talkooväki, joka mahdollistaa monen hyvän hevosen kauden avausravit. Haapajärven kesäraveissa näkyvät etenkin pitkät vuosikymmenten takaiset raviperinteet.

”Meillä Haapajärvellä perinteinen kesäravitunnelma kumpuaa jo vuosikymmenten takaa. Yleisössä on paljon ihmisiä, joille Haapajärven kesäravit ovat vuoden ainoat ravit, jolloin ne toimivat kohtaamispaikkana. Itse hevoset eivät välttämättä ole kaikille se tärkein juttu vaan tuttujen tapaaminen, ravimakkara ja pikku pelaaminen”, kommentoi Haapajärven Ravi ry:n sihteeri ja rahastonhoitaja Mirja Hirvi.

Hirvi kertoo, että Haapajärvellä ravivalmistelut ovat hyvin aikataulussa. Ydinjärjestäjäporukka on tehnyt raveja jo monta vuotta ja näin kaikki tietävät omat tehtävänsä. Myös uusia talkoolaisia on tullut mukaan.

”Tottakai toivomme, että katsojat lähtisivät liikkeelle aiempien vuosien tapaan. Perheen pienimmille meillä on oma keppihevosrata, sekä leikkinurkkaus, jossa pääsee piirtelemään ja leikkimään leluilla. Perinteinen Rekun lakukauppias on tietysti paikalla”, summaa Hirvi.

Haapajärven Ravi ry tekee paljon yhteystyötä Ylivieskan raviradan ja Reisjärven Hevosystävät ry:n kanssa. Erilaiset yhteistyöt ovat usein kesäratojen kulmakiviä.

”Tervetuloa uudet ja vanhat katsojat. Hyvin on raveissa hevosia ja iloisella mielellä ollaan raveja järjestämässä – homma toimii!”

Vuonna 2022 Haapajärvellä ravataan 12.6. klo 12.

Löydät somesta nimimerkillä @haapajarvenravi

Haapajärven kesäravien lähtölistat.

 

 

Vuonna 2022 Kemijärvellä ravataan 12.6. klo 14.

Löydät somesta nimimerkillä @kemijarvenravi

Kemijärven kesäravien lähtölistat.

Tutustu kaikkiin Suomen kesäraviratoihin ja vuoden 2022 kesäravipäiviin.