Hyppää sisältöön

Kavionjälkiä-ohjelma avaa katsojalle oven raviurheilun maailmaan – lauantaina Yle TV2 -kanavalla tutustutaan ravitallien arkeen korona-aikana

Yle välittää vuonna 2020 tunnelmia kotimaan kaviourilta, vie katsojan kurkkaamaan koronan varjostamaan talliarkeen ja tarjoaa tähtiloistoa Elitloppetista. Vuoden ensimmäinen Kavionjälkiä-jakso esitetään Yle TV2 -kanavalla lauantaina 20.5. kello 17.00.

006
Lauantaina 23.5. Yle TV2 -kanavalla esitetään vuoden ensimmäinen Kavionjälkiä-jakso. Kuva: Terttu Peltonen

Raviurheilu palasi Ylen kanaville viime vuonna neljän vuoden tauon jälkeen, kun TV2:ssa ja Yle Areenassa nähtiin neljä Kavionjälkiä-lähetystä. Hyvää palautetta saanut Kavionjälkiä-sarja jatkuu myös vuonna 2020, ja kotikatsomoissa päästään nauttimaan niin kotimaisen kuin eurooppalaisen raviurheilun huippuhetkistä.


"Ravilähetykset täydentävät loistavasti Ylen tarjontaa hevosurheilusta. Tänäkin vuonna tavoite on tuoda suomalaisille tärkeää lajia esille uusista näkökulmista. Pääosassa ovat tietysti hevoset ja heidän hyvinvoinnistaan huolehtivat ihmiset. Sisällössä huomio keskittyy kiinnostaviin tarinoihin tulosten takaa, huippu-urheilua unohtamatta", kertoo Kavionjälkiä-ohjelman tuottaja Lasse Sipilä Yle Urheilusta.


Ensimmäinen Kavionjälkiä-jakso nähdään jo ensi lauantaina Yle TV2 -kanavalla kello 17.00. Juontajana toimii Sara Perttunen. Jakson aihe ”Koronan varjossa” viittaa poikkeukselliseen kevääseen, joka on suuresti vaikuttanut myös hevosalaan. Koronaviruspandemian varjostamana vuonna myös ravikalenteri on kokenut muutoksia, mutta talliarki on pyörinyt ja hevosten hyvinvoinnista on pidetty huolta myös poikkeuskeväänä. 


”Pyrimme tuomaan jaksossa ilmi, miten poikkeusajan toiminta on vaikuttanut ravi-ihmisten arkeen eri puolilla Suomea. Vierailemme Harri Koivusen valmennustallilla, Stall Blombacken hevoskeskuksessa perehdytään hevosten hyvinvointiin, ja Väreiden tilalla huomio keskittyy kasvatustoimintaan ja kevään varsa-arkeen”, valottaa Sipilä lauantain Kavionjälkiä-jakson sisältöä.


Toukokuussa ohjelmistossa nähdään peräti kaksi Kavionjälki-jaksoa. Kuukauden toinen lähetys tuo sinivalkoista ravihuumaa kotikatsomoihin kansainvälisiltä kaviourilta, kun ohjelmassa päästään seuraamaan suorana 31.5. kilpailtava Elitloppet. Tukholmassa vuosittain juostava sprintterikilpailu kuuluu Euroopan kovimpiin ja seuratuimpiin ravikilpailuihin, ja tänä vuonna mukaan on kutsuttu jo kaksi suomalaishevosta, Elian Web ja Chief Orlando.


Kavionjälkiä-ohjelmasarjan täydentävät heinäkuun alussa Lahdessa kilpailtava kotimaisten lämminveriravureiden näyteikkuna Suur-Hollola,suomenhevosten huippuviikonloppu Raviturnajaiset Seinäjoella elokuun alussa sekä marraskuussa Vermossa kilpailtava Kavioliiga Grand Prix. Seinäjoen kilpailuista nähdään lähetys sekä lauantaina että sunnuntaina.


Ravilähetykset Ylen kanavilla 2020:


23.5. Kavionjälkiä: Koronan varjossa, kello 17.00

31.5. Kavionjälkiä: Elitloppet, Tukholma

5.7. Kavionjälkiä: Suur-Hollola, Lahti

1.-2.8. Kavionjälkiä: Raviturnajaiset, Seinäjoki

14.11. Kavionjälkiä: Kavioliiga Grand Prix, Vermo