Hyppää sisältöön

Kavioliigan debytantit Tuviker ja Thai Explosive Kouvolan osakilpailujen ykköset, Niemisen talli juhli Kymenlaakso-ajossa

Kouvolan Kavioliiga-osakilpailuissa juhlittiin liigadebytantteja, kun Tuviker marssi kylmäveristen osakilpailun ykköseksi ja Thai Explosive nappasi voiton lämminveristen puolella. Kymenlaakso-ajon voitto matkasi jälleen Markku Niemisen talliin.

Tuviker yllätti Kouvolassa kaikki. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Kouvolan ravilauantai tarjosi Kavioliiga-jännitystä kahden lähdön verran, kun kilpailukalenterissa olivat sekä kylmä- että lämminveristen osakilpailut. Kylmäveristen kamppailussa ennakkoon mielenkiinto kohdistui kilpaurille palanneeseen Välähdykseen, mutta lähdön jälkeen keskustelut valtasi uusi nimi suomenhevoshuipulla: Tuviker.


Kotiradan 8-vuotias ori marssi ohjastajansa Marko Heikarin luotsaamana lähtöä johtaneen Välähdyksen rinnalle ja puristi vaativaksi tiedetyltä juoksupaikalta loppusuoralla aina voittoon asti.

”Tuntuu aivan mahtavalta. Hevonen on parantanut tänä vuonna todella paljon ja näytti nyt sen, että puheet avoimen tason hevosesta eivät olleet pötypuhetta”, Heikari tunnelmoi voittajahaastattelussa.

”Koronatauon jälkeen hevonen on ollut tosi hyvä ja taustajoukot ovat tehneet sen kanssa oikeita asioita. Vauhtia on tullut lisää, hyvä jaksohan tällä on ollutkin”, Heikari jakoi kiitosta Tiia Paavolalle, joka omistaa, valmentaa ja on kasvattanut Tuvikerin.

Voiton myötä Tuviker nappasi Kavioliiga-debyytistään täydet 25 pistettä ja nousi liigassa kuudenneksi. Hevosen hoitaja Joona Kontinen harppasi hoitajien pistepörssissä kahdeksanneksi.


Ojanperän Thai Explosive tarjosi huippuhetkiä uusille hevosenomistajille

Lämminveristen osakilpailussa Kavioliigan parrasvaloihin palasi tuttu tiimi, kun Santtu Raitala ohjasti Antti Ojanperän valmentaman Thai Explosiven ykköseksi. Viisivuotias norjalaisruuna on startannut Ojanperän tallista kolmesti ja tuloksena on kaksi voittoa sekä yksi kakkossija.

”Hevonen oli hyvä. Tähtäsimme tähän lähtöön, kun tuli sopiva sarja ja haaveilimme että tässä kunto olisi kohdallaan. Mukavaa, että onnistuimme”, Ojanperä hymyili.

”Hevosen taustalla on monta uutta omistajaa, sellaisia, jotka ovat vähän seuranneet meidän tekemisiä mutta eivät ole aiemmin omistaneet hevosia. Senkin vuoksi on hienoa, että onnistuimme tällä hevosella.”

Hevosen omistaa Team Explosive, joka on rekisteröity Rovaniemelle. Mukana on Ojanperän puolison Jutta Ihalaisen sukulaisia pariskunnan kotipaikan liepeiltä sekä pohjoisen vahvistuksia.

”Mukana on Jutan sukulaisten lisäksi Ylivallon Kyösti ja Mäenalasen Saku, sekä pohjoisesta Paksu-Paulus ja hänen ystävänsä Janne Alkki. Mukavia kavereita, jotka pyörähtivät kesällä meillä hakiessaan hevosta Lappeenrannasta. Yritin sanoa, että emme ole mikään majatalo, mutta kun kertoivat olevansa Lapista, totesin että kyllähän lappilaiset täytyy majoittaa. Se meni kivasti ja tarjosin tätä heille, ja he innostuivat ajatuksesta”, Ojanperä taustoitti.

Voiton myötä Ojanperä nousi Kavioliigan valmentajapörssissä kärkipaikalle 76 pisteellään. Kymmenen pisteen sisällä johtajaa seuraavat Nina Pettersson-Perklen sekä Markku Nieminen.

Ohjastajapörssissä Santtu Raitala pitää ykköspaikkaa ja on kuronut jo liki 30 pisteen eron toisena olevaan Ari Moilaseen.

Hoitajien pistepörssissä ykkösenä jatkaa muun muassa lämminveristen liigan kärkihevosen Justice Åsin päivittäisestä hyvinvoinnista vastaava Sanna Kekko. Vixuksen taustavoimat, kasvattajat Anna-Kaisa Tenhunen ja Juha-Matti Smolander sekä omistaja Talli Tosivixut, pitävät nimissään omien pistepörssiensä ykkössijoja.

Kauden ensimmäinen kolmannes huipentuu 14. marraskuuta Vermossa ajettaviin Kavioliiga Grand Prix -lähtöihin, joihin pääsee mukaan sen hetkisen kokonaispistetilanteen mukaisesti ilmoitetuista hevosista yhdeksän (9) eniten pisteitä kerännyttä hevosta ja yksi hevonen yleisöäänestyksen perusteella. Yleisöäänestys käynnistyy sunnuntaina 8.11.

Kavioliigan pistepörssit >

Tulokset, Kavioliiga-ravit, Kouvola >Consalvo Kymenlaakso-ajon vahvin

Perinteisen 3-vuotiaiden lämminveristen Kymenlaakso-ajon voitto matkasi toista kertaa peräkkäin urjalalaisen Markku Niemisen valmennustalliin. Sahara Peyoten jalanjäljissä Kouvolan raviradan voittajaseremonioihin asteli musta ori Consalvo.

”Kyllä tämä vetää herkäksi. Kakki, jotka tekevät hevosten kanssa töitä, tietävät, että vastoinkäymisiäkin tulee, ja onnistumisista pitää nauttia. Kyllä tästä tulee hyvä hevonen – lähtönopeutta pitää saada, mutta jos sitä tulee, niin voidaan olla pitkällä”, Nieminen summasi.

Takamatkalta startannut Consalvo kirjoitti Kymenlaakso-ajon kilpailuennätyksen uusiksi aikaan 14,1/2120m. Hevosen omistavat Talli Hietsut Oy & S. Huotari & K. Jurvanen ja sen on kasvattanut Team Consalvos. Consalvon päivittäisestä hyvinvoinnista vastaa Suvi Himanka ja voiton ohjasti Ari Moilanen.

Tulokset, Kymenlaakso-ajo >

Vapaasti käytettäviä kuvia >