Hyppää sisältöön

Kavioliiga uudistuu 1.1.2022

Lissun Eerikki voitti Kavioliiga GP:n

Lissun Eerikki oli yksi Kavioliiga Grand Prix'n voittajista vuonna 2021. Kuva: Juho Hämäläinen

Kavioliiga uudistuu 1.1.2022. Tarkoituksena on entisestään vahvistaa lauantain asemaa raviviikon kruununa.

Kavioliiga perustettiin vuonna 2019 raviurheilun pääsarjaksi, jossa kilpailivat parhaat lämminveriset ja suomenhevoset. Sarjan etenemistä seurattiin hevosten ja niiden taustajoukkojen pistepörsseillä. Saatujen kokemusten, sekä alalla tehdyn asiakasymmärrystyön tulosten pohjalta Kavioliiga uudistetaan vuodelle 2022.

Kavioliiga muuttuu vuoden 2022 alusta viikon pääravien eli lauantain ravien markkinointikonseptiksi. Kavioliigan tarkoituksena on vahvistaa viikon pääravien brändiä raviviikon kruununa. Lauantai on tärkeä päivä raviurheilijoille ja raviradoille. Siksi raviurheilun kattomarkkinoinnista vastaava Suomen Hippos haluaa panostaa Kavioliigan kautta viikon päätapahtuman brändiin ja markkinointiin.

Hippos panostaa viikon pääravien näkyvyyteen valtakunnan tasolla ja raviradat vastaavat tapahtuman sisällöstä. Lauantai on tunnistettu yleisörekrytoinnin näkökulmasta potentiaalisimmaksi päiväksi, ja siksi viikon päätapahtuman halutaan erityisesti erottuvan muista ravipäivistä. Lauantai on myös urheilun näkökulmasta viikon ehdoton huippukohta, tuolloin kilpailevat sarjojensa parhaimmat hevoset sekä menestyneimmät urheilijat.

Markkinointibrändinä Kavioliiga ei vaikuta lauantaipäivien kilpailutarjontaan, joka pääsääntöisesti on jatkossakin ravit järjestävän raviradan vastuulla.

Alkuperäisessä Kavioliigassa seurattiin pistepörsseillä hevosten ja niiden taustajoukkojen menestymistä. Tämä kokonaisuus oli toimiva osa edellistä Kavioliigaa ja siksi se halutaan säilyttää myös uudistuneessa Kavioliigassa. Vuonna 2022 pistepörsseissä seurataan edelleen hevosia ja niiden taustajoukkoja, ja jokaisesta Toto75-kohdelähdön voitosta saavat pisteen hevonen, valmentaja, hoitaja, omistaja, kasvattaja ja ohjastaja. Vuoden lopussa eniten pisteitä keränneet henkilöt ja hevoset palkitaan.