Hyppää sisältöön

Kavioliiga käynnistyy syyskuussa – kilpailusarjan säännöt julkaistu

Raviurheilun uusi pääsarja, Kavioliiga, käynnistyy tulevana syksynä. Kavioliiga koostuu kylmäveristen ja lämminveristen osakilpailuista sekä kolmesti kauden aikana juostavista Kavioliiga Grand Prix’sta.

Kavioliiga_2019_fb_cover1

Syyskuussa starttaava Kavioliiga on raviurheilun uusi pääsarja, joka tarjoaa elämyksellistä ja vauhdikasta, helposti seurattavaa huippu-urheilua. Koko kauden kestävä jännitysnäytelmä käynnistyy Oulusta 7.9.2019, ja Kavioliigan mestarit ovat selvillä noin vuoden kuluttua, keväällä 2020.

Kavioliigan kausi koostuu raviurheiluviikon pääpäivänä eli lauantaisin juostavista osakilpailuista sekä kolmesti kauden aikana juostavista Grand Prix’stä. Nimensä mukaisesti Kavioliiga on raviurheilun ykkössarja, jossa avoimen tason kylmä- ja lämminveriset ottavat mittaa toisistaan.

”Kavioliiga nostaa esille suomalaisen huippuraviurheilun tähtiä, kiinnostavia hevosia ja tietysti tärkeitä taustavoimia niiden takana. Se luo myös täysin uudenlaisia mahdollisuuksia raviurheilun valtakunnallisten yhteistyökumppanuuksien kehittämiseen”, kertoo Suomen Hippoksen tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Suvi Louhelainen.

”Kavioliigan avulla haluamme helpottaa vaikeaksikin mielletyn raviurheilun seurattavuutta ja madaltaa kynnystä lajin seuraamisen aloittamiseen. Sarja-ajattelu ja pistetaulukot ovat tuttuja elementtejä muista urheilulajeista”, Louhelainen lisää.

Kuhunkin Kavioliiga Grand Prix’iin hevoset karsitaan kuudessa osakilpailussa, joista hevoset keräävät pisteitä sijoituksensa mukaisesti. Kavioliiga Grand Prix´hin pääsee ilmoitetuista hevosista yhdeksän osakilpailuista eniten pisteitä kerännyttä hevosta ja yksi hevonen yleisöäänestyksen perusteella.

Ensimmäinen GP kilpaillaan 16. marraskuuta Vermon ja Seinäjoen Superlauantain yhteydessä. Kavioliiga Grand Prix´n voittaja palkitaan vähintään 20.000 eurolla.

Kavioliigan kausi huipentuu kolmanteen, loppukeväästä ravattavaan Grand Prix’hin. Kahdesta ensimmäisestä Kavioliiga GP´sta hevonen saa kaksinkertaiset pisteet ja kolmannesta kolminkertaiset.

Kavioliiga-mestaruuden voittaa kylmäverinen ja lämminverinen, joka on kerännyt eniten pisteitä kauden aikana.

Kavioliiga_kausi
Kavioliigakausi starttaa 7.9. Oulusta ja ensimmäinen GP juostaan marraskuussa. Kausi päättyy kolmanteen Grand Prix'hin keväällä 2020.

Lue Kavioliigan säännöt >

Seuraa Kavioliigaa somessa, niin tiedät kun tapahtuu!

Lisätiedot:


Suvi Louhelainen, tapahtuma- ja markkinointipäällikkö, Suomen Hippos
suvi.louhelainen@hippos.fi
p. 050-574 5920

Tuomo Pekonen, kilpailupäällikkö, Suomen Hippos
tuomo.pekonen@hippos.fi
p. 040-557 3889