Hyppää sisältöön

Kauden avauksesta uusia unelmia – ”Hienointa on ihan yleisesti yhdessä kuljettu matka”

My Mate Ofelia rattaillaan Aino Salo. Kuva: Hippos /Satu Pitkänen.

My Mate Ofelia rattaillaan Aino Salo. Kuva: Hippos /Satu Pitkänen.

Poniraviurheilun päätapahtuma Ponikuninkuusravit ravataan jo tulevana viikonloppuna Vermo Areenalla, kuitenkin alusviikolla on luvassa useampikin ponien suurkilpailu. Kovanluokan B-ponit ottavat mittaa toisistaan tänään 20.7. Teivossa maaliskuulta siirretyssä Gli Grand Prix:sä. A-ponien seuraava suurkilpailu ravataan taas torstaina 22.7. Lappeenrannassa, kun 13 ponia mittelevät Poni Veeruskan voitosta.

Yksi kotiradan puolustajista Lappeenrannan Poni Veeruska -lähdössä on 12-vuotias tamma My Mate Ofelia, joka palasi kolmen vuoden mittaiselta tauolta Loviisassa kesäkuun alussa hyvällä kolmossijalla. Startti yllätti valmentaja Ilona Kilpeläisen erittäin positiivisesti ja ennätyksen parantuminen seitsemällä sekunnilla muutti kauden suunnitelmat totaalisesti. Kauden avausstartin yllätyksen myötä kesän päätähtäimeksi muodostui Riihimäellä 8.8 ajettavat Pohjoismaiden mestaruuksien karsinnat.

”Kauden päätähtäimenä on nyt PM-karsinta ja jos karsinnasta eteenpäin päästään niin sitten PM-finaali. Sen jälkeen poni saa lomailla”, kertoo My Mate Ofelian valmentaja Ilona Kilpeläinen.

Varsasta asti Kilpeläiselle tutun ponin tie on ollut tähän pisteeseen pitkä ja kivinen. Peruskiltistä luonteestaan huolimatta tamma tuntee oman arvonsa ja osaa välillä myös käyttäytyä sen mukaan.

”Ofelia oli varsana melko haastava, eikä se vielä tänä päivänäkään ole mikään lastenponi. Hienointa Ofelian kanssa on ihan yleisesti ollut yhdessä kuljettu matka. Yksi uran kohokohdista onkin meidän ensimmäinen yhteinen voitto, joka tuli ponin ensimmäisestä startista”, muistelee Kilpeläinen.

Lappeenrannan Poni Veeruskaan Kilpeläisen odotukset ovat maltilliset. Tasaisessa lähdössä on mukana useita hyviä poneja.

”Hyvillä mielin lähdetään kotirataa puolustamaan. Tavoitteena on päästä ravia maaliin asti ja saada hyvä aika. Totta kai parhaasta mahdollisesta sijoituksesta lähdetään ajamaan, kuitenkin Ofelia on melko ailahtelevainen poni, joten on aina melko vaikeaa etukäteen sanoa, miten se menee. Kotona se on treenannut normaalisti ja tuntunut pääsoin hyvältä”, pohjustaa Kilpeläinen startin asetelmia.

Seuraavaa starttia Kilpeläinen ei ole vielä lyönyt lukkoon, mutta PM-karsintoja varten valmistelevan startin voisi ajaa mahdollisesti Loviisassa 2.8. Kuitenkin jatkosuunnitelmat tehdään vasta Lappeenrannan startin jälkeen.

Lappeenrannan Poni Veeruska starttaa torstaina 22.7. klo 17:40.

Poni Veeruska lähtölista 2021.

 1. Smedens Mathilda / Vilhelmiina Pussi
 2. Sammalisen Iisakki / Jerry Rauos
 3. Eye-Catcher / Lotta Räisänen
 4. Golden Jang / Elmeri Pussi
 5. Kiikun Vivian / Peppiina Timonen
 6. My Mate Ofelia / Aino Salo
 7. Maxelima / Mira Ikonen
 8. Aarteen Kiiltopää / Frida Bärlund
 9. Hietarannan Kasper / Väinö-Kalle Korhonen
 10. Kantolan Whole Lotta Rosie / Maria Kiukas
 11. Brigatin Kaira Prinsess / Siiri Kanniainen
 12. Niemenpellon Miner / Kaarlo Pussi
 13. Heinäahon Hilima / Viivi Pursiainen