Hyppää sisältöön

Katja Melkko sai poikkeuksellisen kunnianosoituksen Ruotsin Ravigaalassa – ”Tuntuu hienolta koko tiimin puolesta”

Ravivalmentaja Katja Melkko palkittiin Ruotsin Ravigaalassa arvostetulla Helen Anns Pris –palkinnolla. Lumijoella viime vuoden loppuun vaikuttanut Melkko on vakiinnuttanut paikkansa Ruotsin parhaiden ravivalmentajien joukossa, mutta menestyksekkäästä viime kaudesta huolimatta palkinto osasi yllättää treenarin.

Vixus_Kriterium

Katja Melkko sai historiallisen kunnianosoituksen lauantai-iltana järjestetyssä Ruotsin Ravigaalassa. Melkko palkittiin ensimmäisenä suomalaisena Helen Anns Pris -palkinnolla.

Ruotsin Ravigaalassa palkittiin lauantai-iltana vuoden parhaat raviurheilijat. Nimekkäässä palkittujen listassa nähtiin myös suomalaisväriä, kun Ruotsissa viime vuosina menestystä niittänyt ravivalmentaja Katja Melkko palkittiin arvostetulla Helen Anns Pris –palkinnolla.

Arvostettu palkinto jaetaan viime vuonna raviurheilussa ansioituneelle naiselle. Katja Melkko nousi vuonna 2020 historian kirjoihin olemalla ensimmäinen valmentaja, jonka hevoset juoksivat sekä Elitloppetissa sekä Elitkampenissa. Ruotsalaisissa suurkilpailuissa esiintyivät Elian Web sekä Vixus.

Melkko oli ensimmäinen palkinnon saanut suomalainen.

”Ei kukaan tätä palkintojen takia tee, mutta kovasti meidän porukka on tehnyt töitä ja tuntuu hienolta koko tiimin puolesta, että tuommoisen tunnustuksen saa”, Katja Melkko kommentoi puhelimitse.

Katjan Melkon treenattavista suurelle yleisölle tutuiksi ovat tulleet edellä mainitut rotujensa kärkinimiin pohjoismaissa lukeutuvat Elian Web sekä Vixus. Kausi oli koko tallin osalta kuitenkin tasaisen menestyksekästä suorittamista. Melkon suojattien voittoprosentti vuonna 2020 oli peräti 23.

”Vuosi oli toki erikoinen, kun siirryttiin kokonaan tänne Ruotsiin ja samalla oli ensimmäinen vuosi ammattivalmentajana täällä. Aloitettiin kuitenkin aika pienestä, ja kasvu oli aika suurta.”

”Pärjääminen eri hevosilla ja eri sektoreilla oli mukavaa, myös kaikkien hevosenomistajien puolesta jotka pääsivät nauttimaan hevosen menestyksestä. Hevosia oli todella monenlaisia ja eri tasoisia, mutta tosiaan on niin hienoa, että niin monella onnistuttiin”, Katja Melkko kertaa menestysvuotta.

Valmentajan vuosi 2021 on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Viime lauantaina Solvallan kovatasoisista divisioonafinaaleista kotiin tuomisina oli mm. yksi kakkossija.

”Koitetaan jatkaa tasaisen hyvää tuloksentekoa. Aina ei voi pärjätä, mutta jos keskinkertaisesti menisi. Koitetaan pitää hevosmateriaali semmoisena joka pärjää. Etsitään hyviä varsoja ja pärjääviä kilpailijoita.”

Toistaiseksi Melkon toiminta on keskittynyt Ruotsin Hebyn kunnassa sijaitsevaan Julmyran valmennuskeskukseen. Melkko puolisonsa Janne Sorosen kanssa luopui loppuvuodesta Lumijoella sijaitsevat valmennustallistaan, mutta pienimuotoisia suunnitelmia Suomen tukikohdan perustamisesta on tälle vuodelle ilmassa.


”Jonkinlaista tukikohtaa ollaan katseltu Etelä-Suomesta, josta hevoset pääsivät hyvin lähtemään kilpailuihin. Pääasia, että sieltä olisi helppo toimia. Toivotaan että päästään hyvin Suomeen kilpailemaan ja hevoset ovat kunnossa isoihin lähtöihin”, Katja Melkko valottaa tulevan vuoden suunnitelmia Suomen osalta.