Hyppää sisältöön

Kasvattajapalkinnot viipyvät – maksatus vain ministeriön päätöksellä

Vuonna 2020 maksettavia kasvattajapalkintoja koskevaa päätöstä odotetaan yhä maa- ja metsätalousministeriöltä. Normaaliaikataulusta viivästynyt maksatus on herättänyt huolta kasvattajissa. Valtionapuna maksettavien kasvattajapalkintojen kohdalla ministeriön päätöstä on kuitenkin odotettava, eikä Hippos voi toimia maksajana ministeriön ohitse.

Suomen Hippos on toimittanut maa- ja metsätalousministeriölle maaliskuussa anomuksen koskien vuonna 2020 maksettavia kasvattajapalkintoja. Normaalivuodesta poiketen päätöstä palkintojen maksamisesta ei edelleenkään ole ministeriössä tehty.

”Ymmärrämme hevosväen huolen asiassa. Käsittely ministeriössä on kesken ja päätöstä odotetaan edelleen”, kommentoi Suomen Hippoksen vt. toimitusjohtaja, jalostusjohtaja Minna Mäenpää. ”Vaikka tahtoa olisi ja tätä on kentältä myös peräänkuulutettu, Hippos ei saa maksaa omistaan ennen päätöstä. Asia selvitettiin välittömästi, kun tuli tieto päätöksen viivästymisestä. Palkkioita ei myöskään olla leikkaamassa, vaan ne maksetaan normiperustein.”

 

Vuosittain maksettava kasvattajapalkintojen määrä on kokonaisuudessaan noin 2,6 miljoonaa euroa. Kasvattajapalkkioita käsitellään maa- ja metsätalousministeriössä osana koko hevosalaan kohdistuvaa tukikokonaisuutta.

 

Suomen Hippos tiedottaa vuodelta 2019 kertyneistä palkkioista ja maksatusperusteista heti, kun päätökset julkaistaan. Kaikki kasvatuksen tuet välitetään täysimääräisenä suoraan kasvattajille. Maksatus saadaan liikkeelle muutaman arkipäivän päästä ministeriön maksatuspäätöksestä. Ensimmäisenä maksuun lähtevät ravihevosten kasvattajapalkinnot.

Kasvattajapalkinnot maksetaan Veikkaus Oy:n tuotosta hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseksi. Kasvattajapalkinnoilla pyritään edistämään kasvatustyön laadukkuutta. Jalostushevosten korkea laatu parantaa kasvatuksen kannattavuutta ja edistää koko suomalaista hevosalaa ja hevoselinkeinoa.

 

Lisätietoja:

Minna Mäenpää

vt. toimitusjohtaja, jalostustusjohtaja

Suomen Hippos ry

040 511 2067

minna.maenpaa@hippos.fi