Hyppää sisältöön

Kasvattajapalkinnot maksetaan toukokuussa – maksuun tulossa ennätyksellinen summa

Ravihevosten kotimaiset ja ulkomaiset kasvattajapalkinnot vuodelta 2017 maksetaan toukokuussa. Tarkka maksupäivämäärä vahvistetaan, kun maa- ja metsätalousministeriö myöntää tuen kasvattajapalkintojen maksua varten. Kasvattajapalkintoja tulee maksuun ennätyksellinen summa, yli 2,1 miljoonaa euroa yli 1600 kasvattajalle. Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta.

Suomessa syntyneiden, ulkomaille pysyvästi vietyjen hevosten kasvattajapalkinnot tulee anoa erikseen. Vuoden 2017 kilpailutulosten perusteella maksettavien kasvattajapalkintojen anomukset on tullut toimittaa Suomen Hippokseen maaliskuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen toimitettuja anomuksia ei huomioida.

Kasvattajapalkinnot maksetaan suoraan kasvattajan tilille. Maksua varten kasvattajan tulee huolehtia siitä, että tilitiedot on ilmoitettu Suomen Hippokseen. Kasvattajapalkintotilin voi ilmoittaa Oma talli-tunnuksilla Heppa-järjestelmään. Mikäli ilmoitus ei onnistu Hepan kautta, tilitieto tulee ilmoittaa Hippokseen kirjallisesti allekirjoitetulla ilmoituksella. Tilitieto tulee ilmoittaa 1.12.2018 mennessä, jotta kasvattajapalkinto voidaan maksaa. Kasvattajat ovat vastuussa tilitietojen ilmoittamisesta. Kasvattajapalkintoja ei ole mahdollista maksaa maksatuksen umpeutumisen jälkeen.

Kasvattajapalkinnot maksetaan yhdelle tilille, vaikka kasvattajia olisikin useita. Kasvattajien tulee keskenään huolehtia palkinnon jaosta.

Lisätietoa

Kasvattajapalkintojen jakoperusteet

https://www.hippos.fi/jalostus_ja_nayttelyt/palkkiot_ja_tuet/ravihevosten_kasvattajapalkinnot

Tilinumeron ilmoituslomake

https://www.hippos.fi/jalostus_ja_nayttelyt/palkkiot_ja_tuet/ravihevosten_kasvattajapalkinnot

Oma talli

https://www.hippos.fi/rekisterointi_ja_omistaminen/oma_talli