Hyppää sisältöön

Kasvattajapalkinnot 2019 maksettu 8.6.2020

Kasvattajapalkinnot vuodelta 2019 on maksettu. Kasvattajapalkintoja maksettiin 2,12 miljoonaa euroa yhteensä lähes 1500 kasvattajalle. Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta maa- ja metsätalousministeriön kautta.

Kasvattajapalkinnot vuodelta 2019 on maksettu 8. kesäkuuta. Kasvattajapalkintoja maksettiin 2,12 miljoonaa euroa yhteensä lähes 1500 kasvattajalle. Lisäksi maksettiin anomusten perusteella ulkomaisia kasvattajapalkintoja yli 14 000 euroa. Kuninkuusravien ylimääräistä kasvattajapalkintoa maksettiin 59 000 euroa. Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta maa- ja metsätalousministeriön kautta.

Kotimaiset kasvattajapalkinnot

Kotimaiset kasvattajapalkkiot maksetaan Suomessa syntyneiden hevosten kasvattajille ravikilpailuissa ansaittujen palkintomäärien perusteella. Maksettava prosenttiosuus määräytyy hevosen kilpailuiän mukaan ja osuus on nuorilla hevosilla korkeampi. Pienin maksettava kasvattajakohtainen summa on 150 €.

Ulkomaille myytyjen hevosten kasvattajapalkinnot

Kasvattajapalkintoa maksetaan myös Suomessa syntyneiden ulkomaille pysyvästi vietyjen hevosten kasvattajille. Vuoden 2019 kilpailutulosten perusteella maksettavien kasvattajapalkintojen anomukset on tullut toimittaa Suomen Hippokseen 31. tammikuuta 2020 menneessä. Pienin maksettava hevoskohtainen palkinto on 170 €.

Kuninkuusravien ylimääräinen kasvattajapalkinto

Suomenhevosten Kuninkuusraveissa saavuttamista palkinnoista maksetaan hevosten kasvattajille ylimääräinen kasvattajapalkinto. Palkinnon suuruus on 15 % hevosen Kuninkuusravien kolmessa lähdössä saavuttamista palkintosummista.

Kasvattajapalkintojen maksaminen

Kasvattajapalkinnot maksetaan suoraan kasvattajan tilille. Kasvattajapalkinnot maksetaan yhdelle tilille, vaikka kasvattajia olisikin useita. Kasvattajien tulee keskenään huolehtia palkinnon jaosta.

Maksua varten kasvattajan tulee huolehtia siitä, että tilitiedot on ilmoitettu Suomen Hippokseen. Kasvattajapalkintotilin voi ilmoittaa Oma Talli -tunnuksilla Heppa-järjestelmään. Mikäli ilmoitus ei onnistu Oma Tallin kautta (esim. yhteiskasvatusten osalta), tilitieto tulee ilmoittaa Hippokseen kirjallisesti allekirjoitetulla ilmoituksella. Ilmoituksessa tulee olla kaikkien osapuolten allekirjoitukset.

Tilitieto tulee ilmoittaa viimeistään 1.12.2020 mennessä, jotta vuoden 2019 kasvattajapalkinto voidaan maksaa. Kasvattajat ovat vastuussa tilitietojen ilmoittamisesta. Kasvattajapalkintoja ei ole mahdollista maksaa maksatuksen umpeutumisen jälkeen. Maksamatta jääneet palkkiot palautuvat Maa- ja metsätalousministeriölle.

Kasvattajapalkinnon jakoperusteet 

Tilinumeron ilmoituslomake 

Top 10 kasvattajapalkinnot 2019

Lisätietoja:

Soila Lehmusvaara

jalostusassistentti

020 760 5253

soila.lehmusvaara@hippos.fi