Hyppää sisältöön

Kasvattajapalkinnot 2018 maksettu 22.5.

Kasvattajapalkinnot vuodelta 2018 on maksettu 22. toukokuuta. Kasvattajapalkintoja maksettiin ennätysmäärä, 2 073 552 euroa yhteensä 1 608 kasvattajalle. Lisäksi maksettiin anomusten perusteella ulkomaisia kasvattajapalkintoja 39 702 euroa. Kuninkuusravien ylimääräistä kasvattajapalkintoa maksettiin 59 775 euroa. Kasvattajapalkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta Maa- ja metsätalousministeriön kautta.

Maksettujen kasvattajapalkintojen kokonaissumma vuodelta 2018 on yhteensä 2 173 029 euroa.

Kotimaiset kasvattajapalkinnot

Kotimaiset kasvattajapalkkiot maksetaan Suomessa syntyneiden hevosten kasvattajille ravikilpailuissa ansaittujen palkintomäärien perusteella. Maksettava prosenttiosuus määräytyy hevosen kilpailuiän mukaan ja osuus on nuorilla hevosilla korkeampi. Pienin maksettava kasvattajakohtainen summa on 150 €.

Ulkomaille myytyjen hevosten kasvattajapalkinnot

Kasvattajapalkintoa maksetaan myös Suomessa syntyneiden ulkomaille pysyvästi vietyjen hevosten kasvattajille. Vuoden 2018 kilpailutulosten perusteella maksettavien kasvattajapalkintojen anomukset on tullut toimittaa Suomen Hippokseen 15. helmikuuta 2019 menneessä. Pienin maksettava hevoskohtainen palkinto on 170 €.

Kuninkuusravien ylimääräinen kasvattajapalkinto

Suomenhevosten Kuninkuusraveissa saavuttamista palkinnoista maksetaan hevosten kasvattajille ylimääräinen kasvattajapalkinto. Palkinnon suuruus on 15 % hevosen Kuninkuuravien kolmessa lähdössä saavuttamista palkintosummista.

Tilastoja vuoden 2017 kasvattajapalkinnoista

Kasvattajapalkintojen maksaminen

Kasvattajapalkinnot maksetaan suoraan kasvattajan tilille. Kasvattajapalkinnot maksetaan yhdelle tilille, vaikka kasvattajia olisikin useita. Kasvattajien tulee keskenään huolehtia palkinnon jaosta.

Maksua varten kasvattajan tulee huolehtia siitä, että tilitiedot on ilmoitettu Suomen Hippokseen. Kasvattajapalkintotilin voi ilmoittaa Oma talli-tunnuksilla Heppa-järjestelmään. Mikäli ilmoitus ei onnistu Oma tallin kautta, tilitieto tulee ilmoittaa Hippokseen kirjallisesti allekirjoitetulla ilmoituksella.

Tilitieto tulee ilmoittaa viimeistään 1.12.2019 mennessä, jotta vuoden 2018 kasvattajapalkinto voidaan maksaa. Kasvattajat ovat vastuussa tilitietojen ilmoittamisesta. Kasvattajapalkintoja ei ole mahdollista maksaa maksatuksen umpeutumisen jälkeen. Maksamatta jääneet palkkiot palautuvat Maa- ja metsätalousministeriölle.

Kasvattajapalkinnon jakoperusteet 

Tilinumeron ilmoituslomake 

Lisätietoja

Soila Lehmusvaara
020 760 5253
soila.lehmusvaara@hippos.fi