Hyppää sisältöön

Kasvattajapäivät uudistuu – kaksi karsintaa ja finaali Pornaisissa 31.5.

Perinteisesti toukokuussa järjestettävä nuorten ratsuhevosten ja -ponien näyttelytapahtuma, Kasvattajapäivät, uudistuu merkittävästi tulevana vuonna. Luvassa on karsinnat kahdella paikkakunnalla ja finaali kansainvälisen Tulevaisuuden Toivot & Tähdet IV –tapahtuman yhteydessä Pornaisissa ensi keväänä 31.5.2019.

Kasvattajapäivät2018 002
Vuoden 2018 voittaja Chacoon´s Girl ja Marika Rättö (kuva Leena Kahisaari)

Molemmista karsinnoista finaaliin pääsee yhdeksän parasta varsaa niin, että kaikki ikäluokat ovat edustettuina. Karsinnoissa varsat arvostellaan edellisten vuosien tapaan joko este/kenttä- tai askellajivarsoina, mutta finaalissa kaikki kilpailevat toisiaan vastaan. Karsinnoissa käytetään lineaarista profilointia, minkä lisäksi varsat saavat pisteytyksen sekä sanallisen arvion ja ne palkitaan voimassa olevien näyttelysääntöjen mukaan. Finaalissa tuomaristo arvostelee varsat kokonaisuutena, jolloin varsan yleisvaikutelma ja liikkuminen ovat suuressa roolissa parhaimmistoa valittaessa. 

     

Pornaisten karsinnan ja finaalin aikana käynnissä oleva TTT IV-tapahtuma luo erityisen mielenkiintoisen ympäristön Kasvattajapäiville. Yhteistyö tapahtuman kanssa mahdollistaa myös rahapalkinnot finalisteille.Samaan aikaan ratsuhevoshuutokauppa


Perjantaina Lahassa järjestetään myös ratsuhevoshuutokauppa, joka tuo paikalle kansainvälisten kilpailijoiden lisäksi myös mahdollisia ostajaehdokkaita.  

”Edellisten vuosien aikana perinteisten Kasvattajapäivien vetovoima on vähentynyt ja merkittävän tapahtuman säilyttämiseksi sen kehittäminen on tärkeää. Olemme hyvin innoissamme tästä uudesta yhteistyöstä TTT IV –tapahtuman kanssa ja sen tuomasta mahdollisuudesta tuoda suomalaista ratsuhevoskasvatusta esille kansainvälisessä kilpailuympäristössä”, iloitsee jalostusjohtaja Minna Mäenpää Suomen Hippoksesta. 

 


Kevään tärkeitä jalostuksen tapahtumia:

 

28.-.30.3.2019   Ratsuoripäivät, Ypäjä 
27.-28.4.2019    Ponioripäivät, Ypäjä 
vko 20                Kasvattajapäivien karsinta I, Lapinjärven Ratsastuskeskus, Maaninka 
29.5.2019          Kasvattajapäivien karsinta II, Master Dressage, Pornainen 
31.5.2019          Kasvattajapäivien finaali, Master Dressage, Pornainen 

 

Lisätietoja: 

Suomen Hippos ry 

Sanna Uotila 
sanna.uotila@hippos.fi 
020760 5257