Hyppää sisältöön

Kasvattaja – ilmoita varsasi myyntiin Hepan Oma tallin kautta

Suomen Hippos on avannut uuden Suomessa syntyneiden varsojen myyntijärjestelmän. Järjestelmä on kaksiosainen; varsojen myynnistä ilmoitetaan Heppa-järjestelmän Oma tallin kautta ja myynnissä olevat varsat ovat nähtävillä julkisella varsat.hippos.fi –sivustolla. Myytävät varsat löytyvät varsat.hippos.fi –sivustolta sitä mukaa, kun kasvattajat tekevät myynti-ilmoituksia Hepan Oma tallin-kautta. Myytävien varsojen tiedot päivittyvät sivustolle kerran vuorokaudessa.

Myyntivarsat sivusto


Kasvattaja voi varmistaa omien kasvattiensa näkyvyyden sivustolla ilmoittamalla varsat myyntiin Hepan Oma tallin kautta mahdollisimman pian. Sivustolle voi ilmoittaa myyntiin 2-vuotiaan tai nuoremman lämminverisen ravihevosen sekä 3-vuotiaan tai nuoremman suomenhevosen, ratsun tai ponin. Sivustolla julkaistaan Suomessa syntyneiden, FWB-hevosten osalta myös ulkomailla syntyneiden, jalostukseen hyväksyttyjen isäoriiden jälkeläisten ensimyynti-ilmoituksia. Varsojen ylittäessä myynti-iän, ne poistuvat järjestelmästä automaattisesti. Muussa tapauksessa kasvattaja poistaa varsan itse myynnistä Hepan Oma tallin kautta.  Palvelu on sekä kasvattajille että käyttäjille maksuton.

Kun varsan perustiedot ovat päivittyneet sivustolle, saa kasvattaja Heppa-järjestelmään ilmoittamaansa sähköpostiin tunnukset, joilla hän pääsee muokkaamaan myyntiin ilmoittamiensa varsojen tietoja varsat.hippos.fi -sivustolla. Sivustolla kasvattaja voi täydentää kuvauksen varsasta sekä lisätä kuvia tai Youtubessa olevia videoita. Kasvattaja vastaa omien myynnissä olevien varsojensa tietojen oikeellisuudesta. Sivuston ylläpitäjä on Suomen Hippos.

varsat.hippos.fi


Varsojen ensimyyntijärjestelmä on osa Suomen Hippoksen hevoskasvatuksen sähköisten palvelujen kehittämisen kokonaisuutta, jota osarahoitetaan maa- ja metsätalousministeriön MAKERA-rahoituksella. Seuraavassa vaiheessa, kevään 2017 aikana, Suomen Hippos julkaisee jalostustietojärjestelmän osana hevoskasvatuksen sähköisten palveluiden kehittämisen kokonaisuutta.


Tiedot löytyvät Heppa-järjestelmästä: Heppa-järjestelmä – Oma talli – Omat hevoset, kts. kuva:

Varsat Heppa

heppa.hippos.fiJärjestelmää kehitetään edelleen käyttöönottovaiheessa. Mikäli huomaat sivustolla epäkohtia, ilmoitathan kehittämistarpeista Suomen Hippokseen.Lisätietoja:

Susanna Back, jalostusinformaatikko, puh. 020 760 5251, s-posti. susanna.back@hippos.fi 

Suvi Louhelainen, kehityspäällikkö, puh. 050 574 5920, s-posti. suvi.louhelainen@hippos.fi